Barn - Nyheter, artiklar, reportage och video


Barn är en viktig del av samhället och utgör en stor del av befolkningen. De är framtiden och det är viktigt att ge dem en god start i livet. Barn har rätt till utbildning, hälsa och en trygg uppväxtmiljö. Det är också viktigt att lyssna på barnens åsikter och ge dem möjlighet att vara delaktiga i samhället.


Barn är en grupp som är särskilt sårbar och behöver extra skydd och omsorg. De är beroende av vuxna för att få sina grundläggande behov tillgodosedda, som mat, kläder och tak över huvudet. Det är också viktigt att skydda barn från våld, övergrepp och diskriminering. Alla barn har rätt till en trygg och säker uppväxt.


Barn är inte en homogen grupp utan har olika behov och förutsättningar. Det är viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, kön, kulturella bakgrund och eventuella funktionsnedsättningar när man planerar för deras välbefinnande. Barn behöver också möjlighet att leka och ha roligt, samt att utveckla sina färdigheter och intressen. Det är viktigt att ge barnen en balans mellan utbildning och fritid.

6 Nov, 17:08
I TV4:s Nyhetsmorgon berättade sjuksköterskan Johan Holmgren hur föräldrar bör tänka och agera om barnet har svårt att sova.
5 Nov, 12:27
Länsförsäkringar har undersökt hur dyrt det är att skaffa barn. Kostnaderna för ditt barn når miljonbelopp enligt Länsförsäkringar.
20 Okt, 17:22
Polisen har gått ut med en lista på varningstecken att vara uppmärksamma för om du misstänker att ditt barn blivit rekryterat av ett kriminellt gäng.
20 Okt, 11:12
Nyheter24 har tagit del av en undersökning från SEB som visar att det skiljer sig hur mycket föräldrar sparar åt sina barn beroende på kön.
10 Okt, 11:34
Kanske ditt val av namn blir starten på en annan inspirerande historia? Denna lista erbjuder en rik källa till inspiration.
27 Sep, 16:35
Förskolepedagogen Tomas Kaya jobbar även som föreläsare och barnrättskämpe. På sin Instagram delar han med sig av vilka bilder som föräldrar aldrig borde dela på sina barn.
26 Sep, 10:22
Halloween är snart här och det är dags att hitta kläder till barnen. Här är 50 roliga dräkter till halloween som passar perfekt till barn.
7 Sep, 08:53
Letar du efter ett namn på din dotter? Då har du kommit helt rätt. Här är tio fina flicknamn från 1800-talet som borde bli poppis igen.
30 Aug, 22:06
Skolorna har börjat igen och sjukdomar och virus börjar spridas. En vanlig barnåkomma är stjärtfluss. Här får du veta hur du känner igen infektionen och hur den botas.
25 Aug, 12:00
Fler och fler kvinnor avstår från att föda barn. Minst barnsugna är kvinnorna i storstäderna.
18 Aug, 14:29
Vilka namn har fått avslag av Skatteverket? Det har Nyheter24 tagit reda på. Bland namnen finns Diaz, Diablo och Vladimir Putin.
14 Aug, 20:48
Under måndagseftermiddagen gick Rebecca Stella, 37, ut på Instagram och berättade att hon blivit mamma igen till en liten tjej.
9 Aug, 22:24
Penny Parnevik Murray har fått sitt tredje barn med maken Douglas Murray. Atticus och Pebble har fått ett syskon.
24 Jul, 22:13
Ska du resa till värmen med ditt barn i sommar? Då är det viktigt att se till att även de små klarar av den tryckande hettan.
21 Jul, 10:51
Har du svårt att komma på ett namn till din son? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du 30 helt unika pojknamn framtagna av AI.
19 Jul, 19:37
Har du svårt att komma på ett namn till din dotter? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du 30 helt unika flicknamn framtagna av AI.
17 Jul, 19:40
Ett barn har fallit från ett fönster till en fastighet utanför Sundsvall, rapporterar lokala medier. Skadeläget är oklart.
13 Jul, 13:18
Misstänkt saknas efter att ett barn skadades i en äventyrslekpark. Barnet kom i kontakt med ett frätande ämne och fick föras till sjukhus.
5 Jul, 13:38
Visst, sommaren är härlig. Men den medför också många risker, inte minst för barnen. Här är tio faror att vara extra uppmärksam på.
1 Jul, 16:17
Fotbollsstjärnan Emil Forsberg och hans fru Shanga Forsberg har blivit föräldrar igen, det avslöjar frun med ett Instagraminlägg på nyfödda dottern Siena.
1 2 3 4 ... 118