Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 tillfällen då det är okej att hata föräldrar

- 27/08/2014, 15:59 -

"Det är aldrig barnens fel". Nyheter24:s Gabriella Bark listar sex olika tillfällen då det är okej att hata föräldrar.

1. Föräldrar med barnvagn som tror att de äger allt

Spelar ingen roll om du brutit alla ben i kroppen samt sitter med din astmainhalator halvt nedkörd i halsen – kommer det en barnvagn är det bara att maka på dig. En barnvagn är tydligen latin för "tillträde överallt".

2. "Allt är skolans fel, ni har misslyckats med att uppfostra mitt barn"

Ronny har svårt att sitta still. Han gör ingenting på lektionerna förutom att rita på bänken och leva ut sina 14 olika diagnoser på resten av klassen. Men din söta lilla Ronny ponny har du ju uppfostrat excellent, eller ja, i alla fall de gånger du inte är ute på dans, jobbar, träffar olika karlar eller reser till Malta med grabbarna. 

3. Föräldrar som göder sina barn

Föräldrar som uppmanar sina ungar till att trycka i sig chips och mat till den gräns att de knappt kan öppna ögonen längre.

"Lilla Emil växer så han kan äta det där"

Nej. Lilla Emil växer bara på bredden, hans bak är snart bredare än ekvatorn, han har redan ett sockerberoende och om några år antagligen utvecklat diabetes.4. Föräldrar som inte säger åt sina skitungar

Du ska sitta på en buss i åtta timmar framöver. Bakom dig sitter en lintott vid namn Joel som bankar dig i huvudet med en pinne. Att åka kollektivt är lika med att träffa på ouppfostrade barn, men just att se den flottiga mjukisbyxmorsan bredvid som ser vad ungen gör men inte säger till? 

"Ursäkta men kan du säga åt din unge att sluta slå mig i huvudet?"

"Nu tycker jag din ton är lite väl hård. Joel vill ju bara leka och menar väl"

Lösning: Ryck pinnen ur händerna på Joel, spänn ögonen i honom och skrikvråla allt vad du har. Brukar hjälpa.

5. Föräldrar som inte ser snor
Hur kan man som förälder inte se att ungen har halva toys "r" us-slajmproduktion intorkat under näsan? Ska ni skaffa barn – gå en kurs i hur man upptäcker samt torkar bort snor.

6. Föräldrar som får dig att känna dig värdelös

"Gud, vad gjorde jag egentligen innan jag skaffade barn? Man drog ju bara omkring och livet hade ingen mening. Nu har jag skapat ett litet liv. När är det dags för dig egentligen?"

Ja, med tanke på att hela du är täckt av spya, inte haft sex på ett halvår och inte har sovit på fyra dygn så känner jag att det är frestande men att jag nog känner att jag gärna väntar ett tag till............

LÄS MER: Det finns stunder då det är ok att hata barn också. Här listar Gabriella Bark sex just sådana tillfällen.