Två deltagare kastas ut efter misstänkt sexövergrepp i Big Brother

En manlig deltagare uppmanade en kvinnlig deltagare att utföra oralsex i Big Brotherhuset.


Det var runt 03.00-tiden natten till fredag som händelsen inträffade. En kvinnlig deltagare i den livesända dokusåpan Big Brother blev inlåst i ett rum tillsammans med två män där hon uppmanades att utföra oralsex. Om hon vägrade skulle hon ej få släppas ut sa männen, skriver Aftonbladet. 

Bröt sändningen

Enligt en tittare som Aftonbladet pratat med bröts sändningen plötsligt och en testruta med texten ”Big Brother” dök i stället upp. När bilden senare kom tillbaka kunde tittarna se hur två andra deltagare vädjade utanför rummet att de där inne skulle sluta med "vad de höll på med".

På frågan om varför händelsen inte stoppades svarar produktionen på följande sätt:

– Produktionen följer sändningen dygnet runt. De har inte uppfattat att dörren var blockerad för henne. Därför ingrep de inte. Det är vi skarpt kritiska till. Det här ska inte kunna hända igen, säger presschef Dan Panas till Aftonbladet

– Det här sättet att bete sig kan inte accepteras i tävlingen Big Brother. Därför kommer de diskvalificeras från tävlingen och lämna huset, säger han. 

Har inte polisanmälts

Panas berättar att produktionen valt att inte anmäla händelsen då den utsatta kvinnan inte uttryckt en önskan om att göra det.

– Om hon ändrar åsikt i frågan så kommer vi hjälpa henne utan att tveka det minsta, tillägger han.

Texten uppdateras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.