Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Captain America kan ställas mot Iron Man

- 22/10/2014, 17:45

Utan någon Iron Man 4 på horisonten så har fans av Robert Downey Jr:s Tony Stark/Iron Man istället fått lov att se fram emot hans framträdande i kommande team-up-filmer med The Avengers. Rykten gör dock gällande att han även kan få en slags antagonist-roll i Captain Americas nästa film.

Robert Downey Jr. har i flera intervjuer uttryckt tveksamhet över, och rentav också förnekat, en eventuell fjärde Iron Man-film. Samtidigt hintade han nyligen om att han och Marvel Studios har andra planer för karaktären, utöver Avengers-filmerna, som man inte riktigt är redo att avslöja än. Det verkar dock som om amerikansk press hann före; Variety uppger att Downey Jr. är nära att skriva på ett kontrakt för en betydande roll i Captain America 3.

I avslöjandet framgår också att handlingen är tänkt att vara influerad av "Civil War" – en serietidningstitel från 2006-2007 där just Iron Man och Captain America ställs mot varandra i en stor intern konflikt bland Marvels hjältar. Huruvida detta bara är en början på den handlingen eller hela paketet återstår att se.

Våren 2016 kommer filmen, som ännu inte har någon slutgiltig titel.

Skrivet av: Andreas Nordén för Filmtipset.