Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zara Larsson: "Om mina bästa kompisar blir utsatta är det klart att det rör mig också"

- 24/10/2014, 12:22 -
Zara Larsson.
1 av 3

Zara Larsson.

Stella Pictures / Stella Pictures

Och Twitter.
2 av 3

Och Twitter.

Go Zara!
3 av 3

Go Zara!

Zara Larsson om sociala medier och ämnen hon brinner för.

Stjärnskottet Zara Larsson, 16, har haft ett minst sagt hektiskt år, men inte bara på grund av hennes talang. Med 95 600 följare på Twitter och 450 000 följare på Instagram äger hon på de sociala medierna. 

Uttrycker sig på Twitter

– Twitter är det bästa sociala mediet, där finns ju allt. Det låter kanske konstigt att säga att jag inspireras av all skit som händer, men på något sätt är det det som får en att engagera sig, säger hon i en intervju med Dagens Industri. 

Orädd

Zara är inte rädd för att uttrycka sig och skapa debatt. Hon har under det senaste året lyckats skapa flera rubriker på grund av hennes inlägg om feminism och antirasism – ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag själv är privilegierad svensk, kommer från en bra familj, men jag har knappt en enda kompis som är helsvensk. Om mina bästa kompisar blir utsatta i vardagen, då är det klart att det rör mig också, säger hon.

Det är på kvällen som tankarna kommer för Zara. 

– Jag brukar sitta hemma och bli så arg när jag läser dumma grejer. Whoooooaah. De flesta inläggen kommer på kvällen. Det händer mest i mitt huvud på kvällen, ingen tvekan om det.