Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Molly Sandén berättar om viktmobbningen och det dåliga självförtroendet

- 24/10/2014, 22:42 -
"De där danstimmarna var fruktansvärda".
1 av 2

"De där danstimmarna var fruktansvärda".

COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Molly Sandén när hon gästade "Lotta på Liseberg".
2 av 2

Molly Sandén när hon gästade "Lotta på Liseberg".

Stella Pictures / DR

I kvällens Hellenius hörna berättar Molly om viktmobbningen, det dåliga självförtroendet – och den stora vändpunkten.

Molly Sandén har hyllats för sin nakna video till låten "Freak" och succékampanjen #överminstoltakropp, mot vikthets och kroppsfixering.

På fredagskvällen gästade hon "Hellenius Hörna" i TV4 och berättade om sin uppväxt, livet i Los Angeles med pojkvännen Danny Saucedo – och om det dåliga självförtroendet, som grundar sig i den viktmobbning hon utsattes för som yngre.


"Det var utfrysning och skratt"

Redan i 8-årsåldern på musikalskola mobbades hon av sina klasskamrater. Värst var det under
 danslektionerna.

– De där danstimmarna var fruktansvärda. Jag kommer ihåg att jag gick dit tidigare och bytte om på toaletten, säger hon och fortsätter:

– Det var inte jätteframåt mobbning utan det var mer utfrysning och skratt och kommentarer då och då. De kunde säga "Oj vad det dunsar när du hoppar", eller när man stretchade "kommer du inte ner längre, är det i vägen?".

Hon säger att det var i en känslig ålder och att det har satt sina tydliga spår.


En vändpunkt

Den stora vändpunkten säger hon kom när hon medverkade i "Let's dance" och återigen viktmobbades och de elaka kommentarerna sköljde över henne.

– Men jag kände att det väcktes så mångas engagemang och då bestämde jag mig för att jag ska aldrig klanka ner på mig själv så.

Molly har tidigare tidigare tagit ton mot vikthets och "den sjukliga kroppshetsen", bland annat i september i "Lotta på Liseberg" i Göteborg när hon framförde låten "Freak".

– Jag har länge kämpat för det här att du är fin som du är. Alla ser olika ut och är fina på sitt sätt, sa hon då.