Recension av Interstellar.
1 av 2
Recension av Interstellar.
2 av 2

Recension av Interstellar: ''Jag är rädd för att blinka och missa ett ögonblick''

I den nära framtiden har jorden påbörjat sin utrotning av den mänskliga rasen. Skördarna äts upp av av skadedjur, så det lider kraftig matbrist på jorden. Dessa små skadedjur lever även på kväve, vilket gör att de i princip äter upp de 20 procent syre som finns på jorden. Det är en ond cirkel, det finns egentligen ingen annan väg ut än att hitta en ny planet att bosätta den mänskliga rasen på.


Drömmer du om att bli filmrecensent?

Skicka ett meddelande till kontakt@filmtipset.se och berätta lite kort om dig själv och glöm inte att skicka med en filmrecension som du har skrivit!

Christopher Nolan är här igen, och han är verkligen här igen, med en cinematografisk upplevelse vi sällan skådar idag. Intestellar var en klassiker redan innan den släpptes, alla visste att den skulle bli bra, alla visste att med Nolan bakom kameran så kan ett rymdmysterium bara bli succé. Det är just det Interstellar är - den är en stor jävla succé, alla är nöjda efter Interstellar. Tittarna lämnar biosalongen nöjda, Nolan lämnar Interstellar med en ännu fetare plånbok än tidigare.

Interstellar är en resa, det är en upplevelse. Det är något alldeles extra. Vi stiger in i en annan värld och sveps med så att jag flera gånger under filmens gång endast sitter och storler åt hur löjligt bra och mäktigt det är.

Tid, rum och mystik – tre ingredienser till en Nolan-succé. Vi har sett det innan, vi kommer att se det igen. Det är ju så briljant. Inte en sekund av de 169 minuterna är jag uttråkad. Jag är rädd för att blinka, rädd för att missa ett ögonblick, en detalj, en bildruta.

Uppfyller alla förväntningar

Jag förväntade mig något storslaget, jag hade skyhöga förväntningar rättar sagt. Interstellar är årets mest efterlängtade film för mig och ja, den levererar och uppfyller alla förväntningar.

Matthew McConaughey är ju fullständigt briljant och att han tar en Oscar för andra året i rad är inte helt osannolikt. Hela filmen doftar galasuccé i de tekniska kategorierna, liksom Gravity från förra året.

Detta är en rymdklassiker, den kvalar sig direkt in i samma fack som 2001: Ett rymdäventyr och Solaris, båda briljanta klassiker som gör någonting annat än det konventionella med rymden.

En stark 4:a är ju faktiskt Interstellar, en i princip felfri film.

Hur jag skulle ranka Nolans filmer nu:

1. Inception
2. The Dark Knight
3. Interstellar
4. Batman Begins
5. Memento
6. The Prestige
7. The Dark Knight Rises
8. Following
9. Insomnia 

Skriven av: filmtipset. Fler recensioner hittar du på filmtipset.se

Se trailern här.

Betyg.

/
/
Senaste nytt

Paow ångrar att hon tog Ozempic – det här hände

igår 21:57

Här är kläderna Robinson-Toves kille inte gillar att hon bär

igår 15:27
Robinson-profilen Tove Dalsryd fortsätter att engagera ute i stugorna. Efter sin medverkan i tv har hon valt att dela med sig en hel del kring det som händer i hennes liv.

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

igår 15:15
Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...

Marie Serneholt 11 år efter uppbrottet: "Om jag skulle träffa Måns i dag..."

igår 14:52
Måns Zelmerlöw gick från Idol-deltagare till en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om Lundasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Zelmerlöw.

"Shane MacGowan var en fantastisk poet"

igår 14:30
Shane MacGowan var så mycket mer än "A fairytale of New York", tycker GP:s musikjournalist Johan Lindqvist som minns en stor poet, sångare och outsider.

Han blev den irländska musikens enfant terrible

igår 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".