Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här tar Zara Larsson ställning för allas rätt till abort

- 19/11/2014, 09:02 -
Zara Larsson är känd för sin grymma sångröst och starka åsikter.
1 av 2

Zara Larsson är känd för sin grymma sångröst och starka åsikter.

TT Bild

Zara Larsson slog igenom när hon vann Talang 2008.
2 av 2

Zara Larsson slog igenom när hon vann Talang 2008.

All over press

Zara Larsson har än en gång uttalat sig om ett av samhällets mest diskuterade ämnen. Den här gången tar hon ställning för rätten till abort.

Zara Larsson har profilierat sig som mer än bara en fantastiska sångerska. Den 16-åriga artisten har även gjort sig känd för sina starka åsikter om bland annat feminism, främsti sociala medier, och hon backar sällan när hon möts av kritik.

Tar ställning för abort

Zara har skrivit konkret fakta blandat med egna åsikter kring ämnet abort under en bild på hon postat på sin Instagram.

"Låt oss fokusera på den enda levande människan i denna situation för en gångs skull, kvinnan. 47 000 kvinnor dör varje år efter en osäker abort och många blir skadade för livet. Att fatta beslut om när eller om du ens vill bli förälder är en grundläggande mänsklig rättighet", skriver hon i bildtexten.

Hon skriver även anledningen till en önskad abort inte spelar någon roll:

"Det spelar egentligen ingen roll varför någon vill göra abort. Du kan inte vara för abort samtidigt som du moraliserar över om orsaken är acceptabel eller inte."

"Om du inte har en livmoder ska du inte ens argumentera"

"Lösningen på detta är inte att straffa någon. Vi kan prata i evigheter om att du ska skydda dig själv och tänka två gånger innan man har sex, men när du står där med skit upp till hakan är inte preventivmedel mycket av en problemlösare. Och om du inte har en livmoder ska du inte ens argumentera."

Inlägget finns att läsa i sin helhet här.