Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guide: Så blir du kär i vem som helst

Gör som Kim och Kanye.
1 av 1

Gör som Kim och Kanye.

Nöje | 17/01/2015 17:19

36 skräddarsydda frågor och fyra minuter av en udda övning kan vara lösningen på alla tråkiga dejter.

Är du trött på att träffa en massa "bra" killar eller tjejer, men så säger det liksom aldrig "klick"? Då kan lösningen vara enklare än du tror.

För över 20 år sedan så fick psykologen Arthur Aron nämligen två främlingar att bli förälskade i varandra i hans laboratorium. Metoden som Aron utarbetade går ut på att två människor tillsammans ska svara på 36 stycken frågor som Aron har tagit fram, och sedan titta varandra i ögonen i hela fyra minuter. 

Frågorna går från enkla vardagsfunderingar som "skulle du vilja vara känd" och "vad skulle du rädda från ett brinnande hus" till mer åt det allvarliga hållet – "hur är relationen med din mamma?" och "vad är ditt värsta minne". 

Journalisten Mandy Len Catron på New York Times provade på metoden – och visst fungerade det, även fast hon inte vet om det är på grund av Arons metod eller något annat.