Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenske stjärnartisten konspirerar om terror-attacken i Köpenhamn: "Låt er inte luras"

- 16/02/2015, 15:23 -
Dani M skriver om terrordådet i Köpenhamn.
1 av 3

Dani M skriver om terrordådet i Köpenhamn.

Dani M har tidigare höjt rösten angående politiska frågor.
2 av 3

Dani M har tidigare höjt rösten angående politiska frågor.

3 av 3

Rapparen Dani M konspirerar kring dödsskjutningen utanför synagogan i Köpenhamn.

Efter terrorattacken i Köpenhamn där bland annat 37-årige Dan Uzan sköts till döds utanför en synagoga började konspirationsteorierna snabbt att hagla ute på sociala medier. 

En som fort var igång med sina teorier var den svenske rapparen Dani M Monserrat som skrev ett inlägg om dåden på sin Facebook.

– Luktar som ännu en falskflagg för att dra in Europa i krig, beröva oss våra rättigheter och öka främlingsfientligheten. Speciellt hatet mellan judar och muslimer. Låt er inte luras att dom här sakerna sker random, skrev Dani bland annat.

Maktens redskap

Det rapparen sägs mena är att 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein – som är den som låg bakom attackerna mot både Lars Vilks-seminariet och synagogan – egentligen bara var maktens redskap, skriver Dagens Nyheter.

De riktiga makten ligger enligt Dani M hos "familjen Rothschilds", vilket han tidigare nämnt på sociala medier förut.

– I stort sett hela världsmedia styrs av Israel. Vilka äger majoriteten av TT Reuters? (som i stort sett har 'monopol' på nyheter) samma människor som kontrollerar Israel och stort sett hela bankväsendet i världen. I det här fallet familjen Rothschilds", skrev han i kommentarsfältet under en krönika på Aftonbladet.

Svenska kommittén mot antisemitism kallar Dani M:s spekulationer för "farlig propaganda" och menar att judehatare i århundraden använt ”familjen Rothschild” som symbol för en påstådd global judisk sammansvärjning, skriver Dagens Nyheter. 

Läs inlägget i sin helhet här.