Samir dödshotas efter Melodifestivalen

- 24/03/2015, 07:38 -
Samir och Viktor.
1 av 5

Samir och Viktor.

SVT

Hotad efter Melodifestivalen.
2 av 5

Hotad efter Melodifestivalen.

SVT

Samir och Viktor.
3 av 5

Samir och Viktor.

SVT

4 av 5

SVT

5 av 5

SVT

Samir Badran berättar om hat och hot som kommit efter Melodifestivalen.

Efter att Samir Badran och Viktor Frisk deltagit i Melodifestivalen har hoten mot den 24-årige Paradise Hotel-stjärnan eskalerat. Det skriver Aftonbladet.

Duons låt "Groupie" har under den tidiga våren varit en vattendelare bland svenska folket. Samir kallar det hot och halt han får ta del av för brutalt.

– Det var något jag egentligen var förberedd på, jag visste från början att jag skulle få mycket hat för det eftersom det inte var mitt forum. Jag har egentligen hållit på med musik sedan jag var 13, men det är inte så många som vet det, säger han, till Aftonbladet.

Bildkälla: SVT

Många av hoten har inkommit via sociala medier.

– Jag la upp något och det var kanske 5 000 kommentarer där alla var negativa. Det var bara en massa hat. Folk skrev att de hoppas att jag dör, säger Samir, och förklarar att han gör sitt bästa för att inte bry sig:

– Man är ju en offentlig person och jag bryr mig inte så mycket längre. Jag kan inte gå runt och oroa mig för att bli dödad, då skulle det vara det enda jag tänker på dygnet runt.

Ändå har den senaste tiden påverkat stjärnans liv. Han väljer ofta taxi framför tunnelbanan och går aldrig hem själv på kvällen, säger han till Aftonbladet.