Samir och Viktor.
1 av 5
Samir och Viktor. - Foto: SVT
Hotad efter Melodifestivalen.
2 av 5
Hotad efter Melodifestivalen. - Foto: SVT
Samir och Viktor.
3 av 5
Samir och Viktor. - Foto: SVT
4 av 5
- Foto: SVT
5 av 5
- Foto: SVT

Samir dödshotas efter Melodifestivalen

Samir Badran berättar om hat och hot som kommit efter Melodifestivalen.


Efter att Samir Badran och Viktor Frisk deltagit i Melodifestivalen har hoten mot den 24-årige Paradise Hotel-stjärnan eskalerat. Det skriver Aftonbladet.

Duons låt "Groupie" har under den tidiga våren varit en vattendelare bland svenska folket. Samir kallar det hot och halt han får ta del av för brutalt.

– Det var något jag egentligen var förberedd på, jag visste från början att jag skulle få mycket hat för det eftersom det inte var mitt forum. Jag har egentligen hållit på med musik sedan jag var 13, men det är inte så många som vet det, säger han, till Aftonbladet.

Bildkälla: SVT

Många av hoten har inkommit via sociala medier.

– Jag la upp något och det var kanske 5 000 kommentarer där alla var negativa. Det var bara en massa hat. Folk skrev att de hoppas att jag dör, säger Samir, och förklarar att han gör sitt bästa för att inte bry sig:

– Man är ju en offentlig person och jag bryr mig inte så mycket längre. Jag kan inte gå runt och oroa mig för att bli dödad, då skulle det vara det enda jag tänker på dygnet runt.

Ändå har den senaste tiden påverkat stjärnans liv. Han väljer ofta taxi framför tunnelbanan och går aldrig hem själv på kvällen, säger han till Aftonbladet.

/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.