Högskoleprovet, kändisar
Vad fick Camilla Läckberg och Ebba Busch Thor på högskoleprovet? - Foto: Claudio Bresciani / Stina Stjernkvist / TT

Här är kändisarnas resultat på högskoleprovet

Är du smartare än E-type och Erik Hamrén? Här är svenska kändisars resultat från högskoleprovet.


I helgen är det återigen dags för det som så många råpluggar för månader i förväg: högskoleprovet. Över hela landet är det nervösa stackare som bävar inför provet som kan avgöra hela ens framtid.

Men vad har svenska kändisar fått för resultat på högskoleprovet?
Expressens sammanställning visar att svenska kändisar har fått allt från lägsta betyg på 0,1 till högsta möjliga betyg 2,0.

Anders Wendin – 1,4

Artisten Anders Wendin mer känd som "Moneybrother" visar att han inte bara är kapabel till skönsång, artisten fick mer än godkända 1,4 på högskoleprovet!

Bildkälla: Bertil Ericson / TT

Prins Daniel – 0,1

Vår kära prins Daniel Westling hade kanske inte sin allra bästa dag när han gjorde högskoleprovet, det slutade med resultatet 0,1. Hur som helst, så är nog prins Daniel ändå ganska nöjd med hur livet utvecklade sig för egen del!

Bildkälla: Stina Stjernkvist / TT

Maria Wetterstrand – 2,0

Det före detta språkröret Maria Wetterstrand har under sin politiska period visat att hon är en skarp kniv i lådan, Men att hon har fått 2,0 på högskoleprovet – det vill säga HÖGSTA möjliga resultat.

 Mäkta imponerande! 

Bildkälla: Pontus Lundahl / TT

Fredrik Wikingsson – 1,7

Fredrik Wikingsson som är kanske allra mest känd i duon "Filip och Fredrik" visar prov på att han inte hade behövt ha en karriär i tv-rutan. Hans 1,7 på högskoleprovet hade räckt till att komma in på många olika utbildningar.

Vad sägs som yrkestiteln överläkare Wikingsson?

Bildkälla: Anders Wiklund / TT

Martin "E-type" Eriksson – 0,7

Kultartisten Martin "E-type" Eriksson är en av Sveriges allra största artister. Han har bevisat prov på att musiken inte är allt han kan här i livet, fullt dugliga 0,7 på högskoleprovet är inget att skämmas över.

Men vi kan nog konstatera att hans super-hit beskriver att han är väldigt nöjd med sitt liv: "This, this is the way, This is the way I want to live".

Bildkälla: Ola Torkelsson / TT

Tilde de Paula Eby – 1,2

Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby har visat att hon är en av de bästa i branschen via ett antal kristaller på Kristallen-galan. Hon kan dock inte titulera sig som bäst på högskoleprovet med 1,2 i resultat, men det är fortfarande väldigt bra!

Bildkälla: Henrik Montgomery / TT

Tina Nordström – 0,2

Det finns en teori att om man kryssar i svarsalternativ "B" på varje fråga i högskoleprovet så kommer man få en slutpoäng på 0,2. Om vi läser av detta på Tina Nordströms resultat så är det inte omöjligt att hon också är familjär med denna teori. 

Bildkälla: Leif R Jansson / TT

Gustav Fridolin – 2,0

Det före detta språkröret tillika före detta skolministern Gustav Fridolin har alltid visat ett starkt engagemang för skolan, till en en sådan stor grad att han övergav politiken och jobbar återigen som lärare.

Med käre Fridolin vid rodret i skolan behöver inte elverna vara rädda för en lärare som inte är kompetent – han fick hejdundrande 2,0 på högskoleprovet, sjukt bra!

Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Camilla Läckberg – 1,9

Camilla Läckberg är Sveriges egna deckardrottning och visar prov på mer än en skarp penna. Hon fick fantastiska 1,9 på högskoleprovet, det vill säga att vi hade kunnat få se författaren studera till jurist eller läkare.

Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Jimmie Åkesson – 1,3

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson visar sig vara en allmänbildad man. Åkessons 1,3 på högskoleprovet är verkligen inget att sticka under stolen m

Bildkälla: Johan Nilsson / TT

Erik Hamrén – 1,2

Sveriges före detta förbundskapten i fotboll Erik Hamrén har alltid belyst vikten av "shajning". Om 1,2 på högskoleprovet visar prov på detta – låter vi vara osagt. 

Bildkälla: Jan-Erik Henriksson / TT

Jenny Strömstedt – 1,8

TV4-profilen Jenny Strömstedt är kanske allra mest känd som en av programledarna för "Nyhetsmorgon". Men när man ser hennes resultat på högskoleprovet så skulle hon kunnat ta en annan yrkesväg –  ja, vilken som helst.

Programledarens imponerande 1,8 på provet hade räckt till att komma in på de flesta högskolor och universitetsutbildningar i landet. 

Bildkälla: Henrik Montgomery / TT

Ebba Busch Thor – 1,2

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor fick 1,2 på högskoleprovet, rapporterar SVT. Hennes resultat hade kunnat göra att Busch Thor satsat på en karriär som HR-assistent om det inte blivit en karriär inom politiken.

Bildkälla: Naina Helén Jåma / TT
Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Har du gjort högskoleprovet?
Tack för din röst!