Mr Cool: "Fattar om unga tjejer inte vill åka på festival och höra att de är horor"

Nu talar kontroversiella Anton "Mr Cool" Magnusson ut om sin inställda Emmaboda-spelning.


När Emmabodafestivalen gick ut med att de bokat den kontroversielle rapparen Mr Cool blev det enorm debatt. Vissa pekade på att Mr Cool bara var ett skämt, att det var satir, medan andra menade att det var oacceptabelt att en sådan artist bokades till Emmabodafestvialen. Mr Cool framför bland annat textrader som "För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

– Texten är absolut vidrig men musik kan lika lite som litteratur eller film endast ha texter från Bullerbyn, sa då Emmabodafestivalens företrädare till Nyheter24.

Nu talar mannen bakom Mr Cool, Anton Magnusson ut i en intervju med Sydsvenskan. Han förstår att folk blivit upprörda, och han vill inte förstöra någons festival.

– Det är ju inte alla som gillar den här sortens humor och kan skratta åt det. Och på Emmabodafestivalen kan man ju inte välja. Det är en liten festival där man går förbi spelningen även om man inte vill höra musiken. Så jag fattar om unga tjejer inte vill åka på festival och höra att de är horor. Och jag vill ju inte att en ung tjej som köpt sin första festivalbiljett ska låta bli att åka, säger Magnusson till Sydsvenskan.

"En karaktär"

Samtidigt vill han vara tydlig med att Mr Cool är en karaktär han spelar, och att texterna ska tas som ett skämt.

– Det är klart att Mr Cool är en karaktär. Det är ju inte så att jag tycker att man ska våldta någon. Sen kan det absolut slinka in någon annan rad som jag håller med om, men det är ju aldrig de grövsta åsikterna.

Tycker att man får räkna med hot

– Jag har ju inget agg mot de som tycker att mina texter är otäcka. Däremot går jag ju hårdare åt de som gick hårt åt mig med personangrepp och hot. Jag brukar ju störa mig på folk som gör något grovt och sen gnäller på att de blir hotade. Lite så är det ju mer internet, man får nästan räkna med det. Det är nåt helt annat om man går till handling, säger Magnusson till Sydsvenskan.

/
Relaterat
Var det rätt av Mr Cool att ställa in?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

Fugees återförenades på konsert

Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

1 timme sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Jenny och Niklas Strömstedt erkänner – då bråkar vi som mest: "Passivt aggressiv"

1 timme sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s succéproduktion "Vilket liv" är det dags för Niklas Strömstedt att hyllas efter en lång karriär. I avsnittet berättas det bland annat om åren med GES men även om hur relationen med Jenny Strömstedt kan se ut.

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

1 timme sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.

Dolly Parton gör cover på rockklassiker

2 timmar sedan
En cover på 4 Non Blondes låt "What's up" från 1993 – det är Dolly Partons senaste projekt. Covern släpptes i helgen och är en av flera låttolkningar på Partons kommande album "Rockstar" som släpps i mitten av november.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.