Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Triumf inför 24-timmars talkshow: "Har med mig sömntabletter och psykofarmaka"

Kristoffer Triumf.
1 av 5

Kristoffer Triumf.

Emma Malmlöf

Triumf har en av Sveriges största podcast.
2 av 5

Triumf har en av Sveriges största podcast.

Emma Malmlöf

Kristoffer Appelquist.
3 av 5

Kristoffer Appelquist.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Se honom i showen Under täcket på Nyheter24.
4 av 5

Se honom i showen Under täcket på Nyheter24.

Youtube

Triumf gästar Appelquist.
5 av 5

Triumf gästar Appelquist.

Nöje | 08/05/2015 18:11

Kristoffer Triumf om vänskapen med Kristoffer Appelquist, att intervjua, intervjuas och att vara med i 24-timmars talkshowen Under Täcket.

Den 13 mars 2012 kunde svenska folket för andra gången någonsin lyssna till ett gött snack inspelat i en ateljé i Vällingby utanför Stockholm. Just denna gång var det två Kristoffers som samlats framför mickarna, nämligen Triumf och Appelquist.

Kristoffer Triumfs intervju med komikern och Under Täcket-profilen Kristoffer Appelquist, som gjordes i podcasten Värvet, skapade ordentlig buzz. Lite drygt tre år senare betraktas den idag som en klassiker i sammanhanget.

"Ska bli kul"

Men nu är det ombytta roller. Under ett dygn, med start på fredag klockan 15.00, kliver Triumf in i Under Täcket-studion, programmet som presenteras av Ikea i samarbete med Nyheter24-gruppen. Och programmet leds av just Kristoffer Appelquist.

– Jag önskar att jag kan vara lika legendarisk som Kristoffer var hos mig, säger Triumf och fortsätter:

– Nej, men det ska bli kul, vi har lärt känna varandra lite efter den där intervjun och även jobbat lite ihop. Så jag ser det som ett kärt återseende.

Kristoffer Appelquist, som sitter med och chillar under intervjun, fyller i:

– Vi är ju ungefär lika gamla, delar mycket erfarenheter och referenser, så hotet mot den här verksamheten är att det blir ganska internt.


Jobbigare att vara den som intervjuar

Sedan Värvet-intervjun med Appelquist kom ut har det hunnit bli 172 avsnitt till med det som idag är en av Sveriges största podcasts. Trots den gedigna erfarenheten av att intervjua, träffa profiler och föra samtal framåt är Triumf ändå nervös inför varje avsnitt.

Att stå på andra sidan, som ett intervjuobjekt, känns inte lika jobbigt, menar han.

– Just nu känner jag mig väldigt avspänd av någon anledning. Anspänningen är värre innan jag ska intervjua, säger han och utvecklar:

– Sen kan det vara minst lika utmattande att bli intervjuad. Jag vet inte vad Kristoffer kommer fråga, och att vara generös med sig själv är något som kan ta på krafterna.

"Har med mig sömntabletter"

Vad Under Täcket-tittarna kommer att få lära sig av Triumf, och om det blir några hittills oavslöjade hemligheter, återstår att se.

– Jag lämnade bettskenan hemma så den hemligheten kommer vara väl förborgad. I övrigt är det lite upp till Kristoffer och vad han ställer för frågor.

Appelquist verkar ha som mål att styra showen rätt löst. Något som framgår när han adresserar Triumfs speciella och ofta mycket skickliga intervjuteknik.

– Din coola grej är ju att med någon form av teknik, som är otroligt svår att demaskera, få folk att öppna sig. Det är det du är så bra på. Min ambition nu är mest att hänga med dig, äta nötter och prata skit.

Sett till Triumfs packning så är svaret på frågan vad dygnet i studion kommer att innehålla ganska ovisst.

– Jag skulle ha med mig fem grejer från min garderob, och det har jag men det är inget knas. Det är kläder, en dator, en laddare, ett kvitto från Acne, ett boktips och en tröja som det står "thug life" på.


Viss trötthet kan det också bli, av olika skäl.

– Jag har också med mig sömntabletter och psykofarmaka, men jag vet inte om jag kommer behöva sömntabletterna eftersom jag kommer gå och lägga mig klockan tolv vilket är sjukt sent för mig, säger Triumf och berättar att han ofta går till sängs samtidigt som sin sexårige son, runt 21.00.

Om det blir nötter, pilkastning och gött snack eller något helt annat? Kolla in livesändningen här och många timmar framåt.