Kronprinsessan.
Kronprinsessan. - Foto: Stella Pictures / David Sica

Säpo stoppar kronprinsessan från konferens – för stor hotbild

UPPDATERAD. Kronprinsessan Victoria skulle vara med på Global Child Forum på kungliga slottet i Stockholm men skulle inte få vara med på grund av "hotbilden". Något som nu dementeras.


På torsdagen skulle Victoria varit med under The Global Child Forum. Enligt Expressen så stoppades hon av Säpo. Detta på grund av den allmänna hotbilden. De ville inte att kronprinsessan och kungen skulle vistas i samma rum samtidigt. Och enligt Expressen bekräftade hovet uppgifterna.

Men Säpo ska inta haft något att göra med saken, skriver Aftonbladet.

– Det är inte på Säkerhetspolisens inrådan. Det är något som hovet har beslutat själva, säger Fredrik Milder som är pressinformatör på Säpo.

Enligt honom är det hovets säkerhetsorganisation som har gjort bedömningen. Vilket även hovets pressinformatör Margareta Thorgren sa tidigare under dagen.

– På grund av säkerhetsläget i Sverige är det en bedömning som hovets säkerhetsorganisation gjort, sa hon till Expressen.

Men nu drar hon helt plötsligt tillbaka den uppgiften. Att Victoria inte ska närvara har ingenting med säkerheten att göra.

– Anledningen till att hon inte är med är att hon har andra åtaganden, säger Margareta Thorgren till Aftonbladet.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!