Kronprinsessan.
Kronprinsessan. - Foto: Stella Pictures / David Sica

Säpo stoppar kronprinsessan från konferens – för stor hotbild

UPPDATERAD. Kronprinsessan Victoria skulle vara med på Global Child Forum på kungliga slottet i Stockholm men skulle inte få vara med på grund av "hotbilden". Något som nu dementeras.


På torsdagen skulle Victoria varit med under The Global Child Forum. Enligt Expressen så stoppades hon av Säpo. Detta på grund av den allmänna hotbilden. De ville inte att kronprinsessan och kungen skulle vistas i samma rum samtidigt. Och enligt Expressen bekräftade hovet uppgifterna.

Men Säpo ska inta haft något att göra med saken, skriver Aftonbladet.

– Det är inte på Säkerhetspolisens inrådan. Det är något som hovet har beslutat själva, säger Fredrik Milder som är pressinformatör på Säpo.

Enligt honom är det hovets säkerhetsorganisation som har gjort bedömningen. Vilket även hovets pressinformatör Margareta Thorgren sa tidigare under dagen.

– På grund av säkerhetsläget i Sverige är det en bedömning som hovets säkerhetsorganisation gjort, sa hon till Expressen.

Men nu drar hon helt plötsligt tillbaka den uppgiften. Att Victoria inte ska närvara har ingenting med säkerheten att göra.

– Anledningen till att hon inte är med är att hon har andra åtaganden, säger Margareta Thorgren till Aftonbladet.


/
/
Senaste nytt

Deckarprofiler skriver gemensam bokserie

Allt om Nicci Hernestig: Ex-pojkvänner, familj och barn

2 timmar sedan
Nicci Hernestig är en svensk tv-profil och influencer. Men kanske känner du att du har dålig koll på henne? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Hernestig.

Då sänds "Barbie" på HBO Max

2 timmar sedan
"Barbie" blev en dundersuccé på bio. Nu flyttar filmen in till HBO Max, där den får premiär redan den 15 december.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

2 timmar sedan
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.

Det hittade plastikkirurgen inuti Paows kropp under operationen: "En chock"

3 timmar sedan
Paulina "Paow" Danielsson har nyligen lagt sig under kniven på nytt. Hon och Cristian Brennhovd tog en sväng till Turkiet där Paow bland annat bytte ut lite saker i kroppen.

Då kan Kalle Anka försvinna från SVT på julafton

3 timmar sedan
Kalle Anka och hans vänner önskar alla svenska tv-tittare en god jul varje år med start klockan 15.00. Men det kan snart vara slut på den klassiska traditionen.