Affischen för Star Wars ser annorlunda ut i Kina
1 av 3
Filmaffischerna ser annorlunda ut i Kina. - Foto: Faksimil från Twitter
John Boyega spelar i Star Wars
2 av 3
John Boyega har en huvudroll i nya Star Wars-filmen. - Foto: TT BILD
Ett rymdskepp i Star Wars
3 av 3
Star Wars-filmen har snart premiär. - Foto: TT BILD

Star Wars-affischen ser annorlunda ut i Kina – ser du skillnaden?

Inför den efterlängtade premiären av nya Star Wars-filmen har fans fått se affischer och trailers. Filmaffischen ser dock mycket annorlunda ut i Kina...


Premiären av nya Star Wars-filmen, The Force Awakens är i januari i Kina, cirka en månad efter Europa och USA. Den efterlängtade filmen har precis börjat affischerats i Kina, men affischen ser annorlunda ut. Det krävs heller inte någon supersyn för att se skillnaderna. Och på Twitter startade folk att uttrycka sitt missnöje:

Ser du skillnaden? Bild: Twitter/Lucasfilm

Den kinesiska versionen av affischen har dels förminskat John Boyegas karaktär, huvudrollen Finn. Och Lupita Nyong'o som spelar alienpiraten Maz Kanata och Osar Isaac som spelar en av rebellalliansens piloter har försvunnit helt från reklamen. Vad har då de här skådespelarna gemensamt? De är alla svarta eller med latinamerikansk bakgrund.

I stället är det mer stormtroopers, TIE fighters och massor med explosioner på affischen. En annan karaktär som inte får vara med på affischen är Chewbacca. Än så länge är det oklart vem och varför affischerna skiljer på sig. Varken Disney eller Lucasfilm har kommenterat händelsen, rapporterar Independent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!