Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter Kära Pappa-filmen: "Vi har hållit käften för länge"

- 15/12/2015, 16:35

Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg hyllas för sin självutlämnande text efter Kära Pappa-filmen. "Många män och pojkar förstår inte"

– Jag blev så förbannad när jag läste kommentarerna från män som kände sig kränkta efter Kära Pappa-filmen, säger Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg till Nyheter24. I klippet här ovanför berättar hon om reaktionerna efter sin utlämnade text på Modette.

Kära Pappa är namnet på en kortfilm som senaste dagarna blivit väldigt uppmärksammad på sociala medier. Det är en film som utifrån en tjejs perspektiv förklarar hur livet kan se ut, just för att du råkade födas som tjej. Berättarrösten förklarar för sin pappa hur hon tackar honom för att han gör sitt bästa för att hon ska få ett så bra liv som möjligt.

Josefin Dahlberg såg filmen och läste kommentarerna efteråt, från män som kände sig kränka av att bli utpekade som svin.

Josefin skrev en självutlämnande text på Modette för att förklara hur vanligt det är att unga tjejer råkar ut för övergrepp. Hennes text hyllas nu på internet och flera kommentarer om hur de också varit med om liknade händelser.

Läs Josefins text här och se hela kortfilmen Kära Pappa här nedanför: