Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jättetabben! Här avslöjas vem som vinner Grammisgalan

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Nöje | 17/12/2015 18:38

PR-byrån skickade ut för mycket information om Grammisgalan. Vilka artister som vinner syns tydligt.

Det som absolut inte fick hända har hänt. Grammis är Sveriges äldsta och mest prestigefyllda musikpris. Artister i flera klasser tävlar om olika priser, allt från Årets liveartist till Årets nykomling. Under torsdagen skickade Grammis pr-byrå ut ett pressmeddelande med alla nominerade. Tyvärr innehöll mejlet information som absolut inte skulle komma ut.

Pressmeddelandet bestod av ett dokument med två sidor, och det är på sidan två som den superhemliga informationen finns. Det framgår tydligt vilken artist eller person som vinner respektive pris, dokumentet innehåller en kolumn märkt "Grammis vinnare" och framför den artist som vinner finns en 1:a som pekar ut vinnaren. Det framgår också om det är ett skivbolag eller om det är juryn som nominerat artisten.

Nyheter24 har pratat med Charlotte Appeltofft, som jobbar på organisationen Ifpi med Grammisgalan. Hon befinner sig på semester och kände inte till att informationen om vem som vinner kommit ut. Charlotte Appeltofft reagerar starkt på uppgifterna.

– Oj, det där är inte bra alls! Du får höra av dig till vår vd om det här, säger Charlotte Appeltofft.

Pr-byrån som skickat ut mejlet har en förklaring till vad det egentligen står i mejlet.

– Siffrorna som syns är inte de som vinner Grammis, det är mina personliga favoriter i fem kategorier. Det var aldrig meningen att det där skulle komma ut, säger Marianne Djudic på pr-byrån Taste till Nyheter24.

– Jag mår jättedåligt över det här och det var verkligen inte meningen att de där anteckningarna skulle komma ut, jag vet inte ens vem som vinner, fortsätter Marianne Djurdic.

Grammisgalan 2016 äger rum i Stockholm den 24 februari.

Nyheter24 har sökt Ifpis vd Ludvig Werner.