Fredag 23 Jul
Stockholm

Artisten rasar mot melloskämtet – så svarar Gina

Gina svarar på artistens kritik kring skämtet.
1 av 2
Gina svarar på artistens kritik kring skämtet. Foto: TT Bild/Twitter Faksimil
Regina Lund är inte glad över skämtet som drogs.
2 av 2
Regina Lund är inte glad över skämtet som drogs. Foto: TT Bild

I Melodifestivalens senaste deltävling drog Gina Dirawi ett skämt som gick för långt menar artisten.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Två som kommer från Gävle är Thomas Di Leva och Regina Lund. Så vi rekommenderar alla här att inte dricka av dricksvattnet, sa Gina Dirawi under Melodifestivalens deltävling i lördags.

Det har fått artisten Regina Lund att rasa i ett inlägg på Facebook där hon riktar kritik mot SVT, Melodifestivalen och programledaren Gina Dirawi. Hon menar att man kan uppfatta det som att skämtet handlar om cancer – Regina har nämligen varit sjuk i cancer.

– Ok. Hur menar dom då? Att man får cancer om man dricker vatten? Att jag smittar? Cancer smittar inte, skriver hon i Facebookinlägget.

Vidare skriver Regina att hon har blivit dömd och bedömd i hela sitt liv för att hon är hon – och att det aldrig tar slut.

– Jag hyllar Gina, har alltid gjort, och gillar Mello för precis det som det är men när dom ger sig ut för att hylla mångfald men klankar ner på oliktänkande eller annorlunda kollegor då tycker jag att det inte blir glädje mer som smittar utan det blir mobbning.

Och hon ger även en känga åt teamet bakom melodifestivalen.

– Men jag vill informera Mello-teamet om att när ni driver med andligheten eller med cancern så driver ni med dom som backar upp er som mest från sjukhus, sjukhussängar och utfrysta människor på isolerade platser där tv:n kanske är enda trösten. Vi är många som kämpar.

Gina har svarat på Reginas kritik på twitter. Först skrev hon så här:


För att sedan skriva detta:


Och så här säger Annette Hellenius som är projektledare för Melodifestivalen, till Aftonbladet:

– Det är aldrig vår mening att göra någon ledsen. Vi gör ett underhållningsprogram där vi ville göra en koppling till flera kända Gävlebor. Vi är ledsna att Regina tog illa vid sig.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela