Ex On The Beach-deltagaren dömd för kvinnomisshandel och kokainbrott

Nyheter24 avslöjar: Ex On The Beach-deltagaren Kim Gidlund är tidigare dömd för både misshandel och ringa narkotikabrott.


Den 28 mars är det premiär för skandalsåpan Ex On The Beach. Programmets första säsong tog svenska folket med storm och blev landets mest googlade program år 2015. Med ingredienser som fest, brunbrända gym-kroppar, sex, fylla, drama och gamla ex spås årets säsong att bli "som ett värre Paradise Hotel" enligt deltagarna själva.

Deltagarens mörka förflutna

Men bakom deltagarnas solbrända ansikten och kritvita leenden döljer sig även ett förflutet, och ibland är det ett mörkt sådant. Deltagaren Kim Gidlund, 29, bor i Stockholm och arbetar som tatuerare. För ett par år sedan gjorde han saker som ansågs så pass allvarliga att han dömdes i domstol.

Dömdes för ringa narkotikabrott och kvinnomisshandel

Kim har dömts för "ringa narkotikabrott" efter att 2011 ska ha tagit cannabis och kokain. Han erkände att han brukat cannabis men nekar till att han ska ha brukat kokain, trots att prover påvisat kokain i hans urin.

"Av åberopad rapport från rättskemisk undersökning påvisades 0,7 mikrogram kokain och 2,5 mikrogram bensoylekgonin per milligram urin. Kim Gidlunds framförda förklaring till förekomsten av dessa ämnen i urinen ger inte anledning att ifrågasätta undersökningens resultat och han ska därmed dömas för brukande av kokain", skriver Solna tingsrätt i domen.

Samma år dömdes Kim även för kvinnomisshandel efter att enligt domen ha tagit strypgrepp på en kvinnlig gäst inne på en krog i Halmstad.

"Gidlund har uppsåtligen tillfogat målsägande smärta, sårskada och rodnad genom att ta strypgrepp och knuffa omkull målsägande".

Tingsrättens bedömning

I vanliga fall hade straffet blivit fängelse, men på grund av olika omständigheter samt en överklagan kom domstolen fram till villkorlig dom, skriver Halmstads tingsrätt.

"Däremot instämde även hovrätten i tingsrättens bedömning i skuldfrågan och ansåg att Kim Gidlund skulle dömas för misshandel"

"Jag skulle aldrig slå en kvinna"

Nyheter24 pratade med Kim som berättar att hela situationen enligt honom var ett "fylletrams" som eskalerade men att han aldrig skulle lägga handen på en kvinna.

– Det där var ingenting annat än ett fylletrams och att det med stora bokstäver står "misshandel" på domen känns för mig hemskt då jag verkligen inte kan se det på det sättet. Det blev bråk på krogen, hon sa något dumt jag sa något dumt, så blev det ett tjafs som eskalerade.

– Jag vill göra det klart för alla att jag inte har slagit någon brud, båda var fulla och betedde oss illa. Jag är en riktig mamma-gris och tjejtjusare och att slå en kvinna finns inte på kartan.


Du har tidigare haft missbruksproblem och är dömd för ringa narkotikabrott. Är du ren i dag?

– Ja jag är ren i dag och någonting jag kommer att fortsätta att vara.

– Man har haft en lite busig uppväxt men i dag är jag en helt annan människa.

"Alla människor har ett förflutet"

När Nyheter24 pratar med Anders Kilander, pressansvarig för Ex On The Beach Sverige så säger han att produktionen var väl medvetna om Kims domar.

– Alla vi människor har ett förflutet så även den här deltagaren. Det viktiga är hur den här personen är och lever i dag, vi går igenom bakgrunden hos alla deltagare i vårt program noggrant, och i detta fall gjorde vi bedömningen att den person deltagaren är i dag inte utgör något problem för programmet eller för de andra deltagarna.

– Och nu, efter att ännu en trygg inspelning är avslutad har den bedömningen visat sig stämma, säger Anders Kilander.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.