- Foto: SVT

Kungen svär upprepade gånger i TV – tillrättavisas av reportern

I SVT-dokumentären "Ensamt majestät" går kungen lös med svordomarna, vilket inte uppskattas av SVT-profilen Claes Elfsberg.


Det är inför kungens 70-årsdag som han valt att ge ett par intervjuer. Bland annat har han ställt upp på att vara med i SVT-produktionen "Ensamt majestät" som sänds i SVT i kväll torsdag, klockan 20.00.

I programmet får vi se SVT-profilen Claes Elfsberg följa med kungen i olika sammanhang som på Stockholms slott men även under officiella uppdrag, berättar Expressen.

Claes åker också med kungen ut till Drottningholms slott och det är under en promenad i parken som det sker en speciell liten incident.

En hund rymmer – kungen får panik

En av kungens hundar som han rastar lyckas plötsligt att rymma. Den sliter sig och springer snabbt ned mot vattnet. Händelsen gör att kungen grips av panik och börjar att svära – upprepade gånger.

– Jävlar. Nu sticker hon. Jäklar. Vad gör hon? Fan om hon skulle sticka, utbrister kungen.

– Kungen kanske inte skulle svära så mycket?, får han sedan höra av en skrattande Claes Elfsberg.


Vi kan med andra ord konstatera att – även kungligheter svär.

Svär du mycket?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

1 timme sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.

Henrik Dorsin rasar mot beslutet i Solsidan: "Besk smak i munnen"

3 timmar sedan
Det var under inspelningen av den senaste säsongen av Solsidan som Henrik Dorsin reagerade starkt på ett av besluten som Felix Herngren tog. Dorsin kallar det hela "speciellt" och säger att det gav en "besk smak i munnen".