Onsdag 6 Jul
Stockholm

Stockholm gör sig redo för Eurovision – gör livet lite roligare på allmän plats

Stockholm lever upp lite mer den här veckan och nästa.
1 av 4
Stockholm lever upp lite mer den här veckan och nästa. Foto: TT bild
Sjungande tunnlar har införts.
2 av 4
Sjungande tunnlar har införts. Foto: TT bild
Så även sjungande övergångsställen.
3 av 4
Så även sjungande övergångsställen. Foto: TT bild
Måns pratar vid Slussen. Kan vi inte få ha Eurovision året om?
4 av 4
Måns pratar vid Slussen. Kan vi inte få ha Eurovision året om?. Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Sjungande tunnlar och en pratande Petra Mede är bara några av de saker som Stockholm infört inför Eurovision.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som ni vet vann ju allas vår favorit Måns "mumsmums" Zelmerlöw Eurovision förra året och lämnade oss med hela tävlingen i år. Människor kommer att komma hit från flera länder runt om i världen och då måste vi ju välkomna dem med ett riktigt Eurovision-ståhej.

Kvalen till Eurovision är 10 och 12 maj. Den stora smällen sker 14 maj, men redan nu hälsar vi alla våra Eurovisionfans välkomna.

Ljudkonstnären Håkan Lidbo har nämligen fått förvandla platser i Stockholm till upplevelser utöver det vanliga. Fem gångtunnlar har förvandlats till sångtunnlar. En av dessa finns i Vällingby, skriver Stockholm Direkt.

I tunneln ska du sjunga och får då tillbaka en liten trudelutt. Samma installationer ska också finnas i Gullmarsplan, Bredäng centrum, Londonviadukten och Brunkebergstunneln.

Bildkälla: TT bild

Men det är inte bara det som gör Stockholm lite roligare i år för de som gillar Eurovision. Nu kan du nämligen stå och vänta på att gå över vägen och samtidigt höra schlager. Det här kan ju göra vilken tråkig väntan som helst rolig. Eller? När det blir grönt sjunger det tickande ljudet numer på Måns Zelmerlöws vinnarlåt "Heroes" och vid rött hörs Loreens låt Euphoria, skriver Stockholm Direkt i en annan artikel.

Här är övergångsställena som är lite extra roliga:

Skeppsbron-Slottsbacken.

Skeppsbron-Strömbron.

Kungsträdgårdsgatan-Strömgatan.

Kungsträdgårdsgatan-Hamngatan.

Hamngatan vid Hållplats Kungsträdgården.

Hamngatan vid Norrmalmstorg.

Trodde du att det var slut på det roliga nu? Nej, nu kommer vi nämligen till en annan kul grej. Vid tunnelbanestationerna Centralen, Gamla stan, Slussen, Skärholmen, Kungsträdgården, Fridhemsplan och Kista ska nya inspelade meddelanden höras.

Bland annat ska Måns Zelmerlöw och Petra Mede guida resenärerna på engelska. Slussen är Måns station, här välkomnar han och säger "We are now at Slussen, change here for the green line and Eurovision Song Contest in Globe arena", skriver Stockholm Direkt.

Den som vill höra dessa trevliga/irriterande meddelande (välj själv) måste åka med de gamla tågen. De nya har tyvärr ingen Månsröst.

Bildkälla

Gillar du Eurovision?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.