Måndag 26 Sep
Stockholm

Forskare: Därför går många deltagare i Biggest Loser upp i vikt igen

1 av 2
2 av 2

Många av deltagarna i Biggest Loser går ned en hel del i vikt under programmets gång för att sedan gå upp allt igen. Nu finns det svar på varför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Blod, svett och tårar. Det är vad deltagarna i Biggest Loser tvingas gå igenom från dag ett efter att ha klivit in i programmet. Under programmets gång rasar många av deltagarna i vikt och de får lära sig hur man både tränar annorlunda än vad de tidigare gjort.

Men det är ingen dans på rosor när man kommer hem. Nästan alla deltagare som var med i amerikanska Biggest Loser för cirka sex år sedan har fått tillbaka sin ursprungliga övervikt igen – och vissa väger till och med mer än innan programmet, berättar New York Times enligt Metro.

Den snabba viktnedgången förändrar deras metabolism

Forskaren Kevin Hall har gjort studier på några av deltagarna under några års tid. Hans studie visade att den extrema viktnedgången förändrade deltagarnas metabolism och hormonnivåer så pass mycket att deras kroppar till slut tycktes kämpa för att få tillbaka övervikten.


Studien visade huvudsakligen att deltagarna hade en normal metabolism när de sökte till programmet, men att efter deras viktnedgång hade metabolismen blivit drastiskt mycket sämre. Med en sämre förbränning och dålig metabolism gick tillslut deltagarna upp sin vikt igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.