Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ex On The Beach-profilen: "Jag vägde 30 kilo"

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Nöje | 11/05/2016 11:55

Ex On The Beach-profilen berättar om sjukdomen som bokstavligt talat åt henne inifrån.

I en intervju med Expressen berättar Ex On The Beach-deltagaren Ida Lidámo om sina ätstörningar.

Redan som 15-åring som Ida började att rasa i vikt. Detta efter att hennes dåvarande pojkvän gjorde slut, hennes föräldrar skiljde sig och hon diagnostiserades med adhd.

– Jag tränade nästan varje dag, det blev dock en hets så de dagarna jag inte tränade hade jag sjuk ångest och körde dubbelt så hårt dagen efter. Nära och kära såg hur jag blev smalare och smalare. Jag själv blev blind på hur min kropp såg ut, skriver Ida på sin blogg.

Bilden kan inte visas :(

"Åt ingenting"

I intervjun med Expressen berättar Ida att det fanns dagar då hon bara åt en frukt och drack lite vatten.

– Jag åt ingenting. Jag kunde äta en frukt på en hel dag och ett glas vatten. Jag försökte dricka vatten hela tiden så att jag blev mätt på det. Under studenten sprang jag en mil om dagen och på håltimmarna sprang jag till gymmet, säger hon.

Ida fortsatte att rasa i vikt och tillslut vägde hon bara 30 kilo.

Bilden kan inte visas :(

Mår bättre i dag

I dag som 23-åring mår Ida bättre, men hon berättar att hennes hjärnspöken från sjukdomen antagligen aldrig kommer att försvinna helt.

– Jag tror aldrig att dessa hjärnspöken kommer försvinna helt och det är väldigt frustrerande. Men jag har kommit långt på vägen. För det sitter inte i låren, magen eller armarna, det som räknas är att du har ett gott hjärta, för du duger precis som du är, skriver hon på bloggen.

Vill du veta mer om ätstörningar? Då kan du läsa mer här.