Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV-profilen efter viktraset: "Bantningen förstörde min ämnesomsättning för livet"

1 av 2

2 av 2

Nöje | 18/05/2016 11:07

Simon Kachoa gick vinnande ut från Biggest loser 2013 efter att ha gått ned hela 84 kilo. I en intervju berättar han nu om att vinstlyckan inte blev långvarig då han i dag fått problem med att hålla vikten.

Det var 2013 som Simon Kachoa, 26, klev in i programmet Biggest loser. Han vägde då 176,9 kilo. Det hela slutade med att Simon klev ut som vinnare i programmet och han vägde då 93,2 kilo - ett tapp på 83,7 kilo.

Viktraset skedde med hjälp av att gå ifrån ett dagsintag på hela 8000 kalorier till 1000 kalorier, detta kombinerat med hård träning.

Bilden kan inte visas :(

"Jobbar i dag i motvind"

Men den nya vikten och vinstlyckan blev inte långvarig för Simon. I en intervju med Expressen berättar Simon att han i dag tvingas kämpa i motvind, på grund av sin kraftiga viktnedgång. Han har gått upp tio kilo i vikt, trots att han enligt sig själv lever hälsosamt.

Bilden kan inte visas :(

– Jag har förstört min kropp eftersom jag hela tiden varit fram och tillbaka. Då föll allt på plats, trots att jag tränar mer och äter mindre så förbränner min kropp mycket mindre än vad andras gör i samma viktklass. Det är frustrerande, men jag fick en förklaring till varför jag arbetar i motvind.

Efter en utredning tillsammans med läkare och sin personliga tränare kom Simon fram till att hans stora viktnedgång förstört hans metabolism, skriver Expressen.

Han säger dock att han är glad att de lokaliserat problemet.