Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Efter attacken i Orlando – nu kommer barnstjärnan ut som bisexuell

- 14/06/2016, 19:25
Barnstjärnna Mara Wilson kom ut på Twitter.
1 av 3

Barnstjärnna Mara Wilson kom ut på Twitter.

Faksimil Twitter/TriStar Pictures

Mara Wilson.
2 av 3

Mara Wilson.

Faksimil Twitter

Det började med en återblick från när hon var 18 år och gick på gayklubb första gången.
3 av 3

Det började med en återblick från när hon var 18 år och gick på gayklubb första gången.

Faksimil Twitter

Massakern på nattklubben tog hårt på barnstjärnan, som bestämde sig för at komma ut.

Barnstjärnan Mara Wilson, 28, har under lång tid offentligt identifierat sig som straight. Men sedan massakern på nattklubben Pulse där 50 HBTQ-personer miste livet har hon uttryckt stor sorg på Twitter, skriver Daily Mail.

Med sina följare diskuterade hon attacken och delade en bild på sig själv, tagen för 10 år sedan då hon första gången besökte en gayklubb.

Till bilden skrev hon:

“Jag på en gayklub när jag var arton år. Jag känner mig generad när jag kollar på den nu…. att vara en 'straight tjej' någonstans där jag uppenbart inte hörde hemma, men jag måste säga att jag kände mig så välkommen där. Jag har aldrig haft en bättre klubbupplevelse än då. Bra musik och människor. Och en av mina vänner träffade sin partner den kvällen!”

Hon fortsatte berätta hur HBTQ-communityn alltid har känts som ett hem, och på måndagen spreds Maras tweets till sina följare, till Tumblr.

En följare frågade om Mara var “bisexuell, icke-binär” och Mara svarade att hon var “en tvåa.”

Vad betyder då en tvåa? Mara refererade till Kinsey-skalan som initierades på 1940-talet. “En tvåa” är enligt skalan “dominerande heterosexuell, men mer än tillfälligtvis homosexuell.”

Mara tackade för det stöd hon fick av av sina följare, men stod fast vid att hon kommer fortsätta vara privat gällande sina relationer, skriver Daily Mail.

Mara Wilson slog igenom i “Mrs Doubtfire” men är mest känd för rollen som Matilda i “Matilda.”

Terrorattacken mot nattklubben har lett till att flera har valt att komma ut som HBTQ på Twitter. Men Matilda vågade komma ut först efter en tids sjukdom. Alla reagerar inte så bra när deras barn kommer ut.