Upptäcktes när han jobbade natt på Burger King – nu är han supermodell

Lewis Helim anade nog aldrig vart ett kvällspass på Burger King skulle komma att ta honom.


En kylig novemberafton i Liverpool stod 20-åriga Lewis Helim och serverade flottiga hamburgare på en av snabbmatskedjan Burger Kings restauranger. Då visste han inte att hans liv snart skulle ta en helt ny vändning.

Plötsligt kom det in en kvinna med sin pojkvän och bad om att få en bit papper så hon kunde skriva ner något.

– Så jag gav henne en servett och hon skrev ner mailadressen till Select Model Management. Jag visste inte vad det var först, så jag gick upp och googlade, berättar Lewis för Liverpool Echo.

Det lilla meddelandet på servetten blev starten på en helt ny karriär för Lewis. När han sett agenturens hemsida, som var fylld med bilder på kända modeller, tog det inte lång tid för Lewis att bestämma sig.


– Två veckor senare hade jag skrivit kontrakt med Select, säger han.

Ytterliggare några veckor senare stod Lewis framför kameran för att bli ansiktet utåt för lyxmärket Burberrys senaste parfym Splash. Och som fotograf hade han ingen mindre än flickfavoriten Brooklyn Beckham, 17.

Det förstod däremot inte Lewis förrän efter själva plåtningen.

– Jag trodde det bara var någon kille som hette Brooklyn, allt var ganska kaosartat. Victoria Beckham var också med under plåtningen och kollade fotona. Hon sa att jag hade ett bra modellutseende. Jag minns att jag kände igen henne men kunde inte placera varifrån, berättar Lewis.

Inte förrän senare när Lewis berättade för några av de andra modellerna att han alltid velat bli fotbollsspelare som polletten trillade ner.

– De sa att jag borde prata med Brooklyns pappa om jag nu ville bli fotbollsspelare och jag frågade "vem är han?". Det var först då som allt föll på plats. De var alla genuint trevliga människor, berättar han.

Lewis har också fotats för klädkedjan Pull and Bear samt flera olika magasin. Sedan hans modellkarriär tog fart har han dock behövt sluta jobba på Burger King eftersom det tog för mycket tid från plåtningarna.

– Jag får meddelanden från människor hela tiden som säger att de inte kan tro att jag gått från Burger King till Burberry, avslutar han intervjun med Liverpool Echo.


Nyheter24 har tidigare skrivit om en modell som gjorde en fotografering naken, sittande på en häst, och det var kickass eller att väldens snyggaste brottsling nu gjort sin första reklamkampanj.

/
/
/
Tur
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja vara modell?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.