Stockholm

Lavin mördades i Trollhättan-attacken – här kliver hans bror in till Idoljuryn

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Lavin Eskandar mördades förra året under den blodiga attacken i Trollhättan. Nu kliver hans bror in och sjunger för honom i kvällens Idol.


Läs mer

Det var i oktober förra året som den fruktansvärda skolattacken i Trollhättan ägde rum, där tre personer dödades. En av de som miste livet var 20-årige Lavin Eskandar.

Lavin sörjdes och hyllades av hela landet och en av de som gick ut i medierna och berättade vilken fin person han alltid varit var hans bror Leith Eskandar, 23. Leith har alltid sysslat med musik och skrev en vacker låt till sin bror.

– Ska jag vara ärlig är musiken det enda som hjälper för att bearbeta det som hände. Jag är inte den som gillar att sitta och prata om känslor, det hjälper inte mig. Då skriver jag hellre låtar, sa Leith Eskandar till Nyheter24 i en tidigare intervju.

Kliver in hos Idoljuryn

Under kvällens avsnitt tog Leith sin musik till en ny nivå. Han valde nämligen att kliva in hos Idoljuryn för att sjunga för sin bror.

– Jag känner igen ditt efternamn, sa idoljuryn-medlemmen Nikki Amini med ett sorgset ansiktsuttryck.

Leith valde då att berätta vem hans bror var innan han började sjunga. Juryn blev märkbart berörda av hans historia och Fredrik Kempe grät även under framträdandet.

Dessvärre gick inte Leith vidare. Juryn kom fram till att han, trots sin bakgrund och fina låt, inte var redo för att bli artist.

Se klippet här:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.