Bonde-Sigrid förstorade brösten – då triggades allvarliga sjukdomen igång

Bonde söker fru-aktuella Sigrid Bergåkra valde efter graviditeterna att operera sina bröst. Men konsekvenserna av operationen skulle komma att bli allvarliga.


Sigrid Bergåkra, 43, är aktuell som en av bönderna i årets "Bonde söker fru". Hon skapade rubriker i början av säsongen efter att ha delat en kärleksnatt tillsammans med bonden Erik Bäckman, 21. Hon hittade sedan kärleken i företagaren Pål Mases, 48.

I en intervju med Expressen berättar hon nu om någonting som inte handlar om kärlek, utan nämligen hennes hälsa.

"Det triggade igång sjukdomen"

Det var för åtta år sedan som Sigrid valde att operera brösten. Valet gjorde hon efter sina två graviditeter, och syftet var att "få tillbaka sin gamla kropp".

Sigrid hade dock oturen att få PIP-implantat - vilket kopplats samman med ökad cancerrisk för de cirka 400 000 kvinnor över hela världen som fått PIP-implantat. Implantaten går dessutom lättare sönder och då gelen läcker ut i vävnader kan den orsaka infektioner och smärta, skriver Expressen.

"Valde att plocka ut dem"

Det hela ledde till att Sigrid fick ledgångsreumatism av implantatet. Vilket ledde till ännu en operation.

– Sjukdomen triggades i gång av implantaten. Jag valde att plocka ut implantaten, men skadan var redan skedd. Jag hade fått en kronisk, reumatisk sjukdom och hade 23 leder som var inflammerade, berättar hon.

Nu varnar hon andra för att operera sig trots att man har en frisk, ung, kropp.

Här kan du läsa hela intervjun med Sigrid.

Mer:

Hon är bonde-Thildes nya kärlek.

Sexnatten mellan bönderna hotade inspelningen av Bonde söker fru.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!