Fredag 18 Jun
Stockholm

Lisa Ajax diskningsbesked – får inte sjunga låten om hon vinner

Om Lisa Ajax vinner Melodifestivalen så måste texten ändras – annars blir låten diskad.

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I den här veckans upplaga av Melodifestivalen tävlar Lisa Ajax för andra året i rad. Hon slog igenom stort i Idol och blev en stor favorit förra året med "My heart wants me dead".

Den stora snackisen har handlat om årets låt "I don't give a". Varför? Jo, hon sjunger ordet "fuck" tio gånger i låten – och det får man inte sjunga om hon vinner och får representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Vi har inte tänkt på Eurovision alls, men jag har tänkt på vad jag skulle svara om folk frågar om att jag sjunger det ordet. Jag tycker att det jag sjunger inte går att beskriva på något annat sätt. Det ordet är ganska hårt och det är så det ska vara, säger sångerskan till Nöjesbladet.

SVT har vetat om det hela tiden – men valde att inte berätta det för henne. Och Lisa säger att hon inte vill tänka på att ändra texten, men att de "får kolla på det då".

För GP jämför hon ordet med kampanjen "Fuck cancer" och menar att hon är stolt över texten.

Går hon till final? Det tros varken Simon eller Gabriella i veckans avsnitt av Schlagerspaning. Men det får visa sig under lördagens deltävling i Malmö.

Kolla klippet i spelaren ovan – och kolla på hela avsnittet av Schlagerspaning här.

Tycker du att Lisa borde stryka ordet?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela