Magdalena Graaf: "Kropparna flög upp i luften när de träffades av lastbilen"

Det var under fredagseftermiddagen som den fruktansvärda terrorattacken ägde rum i centrala Stockholm då en lastbil körde rakt in i en folkmassa.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Hela världen befinner sig för tillfället i chock efter att minst fyra personer har dött och 15 personer skadats i fredagens misstänkta terrordåd då en lastbil löpte amok på Drottninggatan i Stockholm för att sedan kraschade in i Åhlénshuset.

Vittnen berättar om någonting som liknat en krigszon med döda kroppar, blod och människor som under attacken panikartat sökt skydd när lastbilen kom rusande.


"Människor flög i luften"

En av de som befann sig på plats var Magdalena Graaf. Profilen skulle gå på bio med sina två barn när de plötsligt hörde människor skrika."Jag vill börja med att skicka styrka och kärlek till dem som förlorat en kär och älskad familjemedlem idag. Sen vill jag tacka Gud för att vi faktiskt lever. Vi befann oss på Drottninggatan. Vi var på väg till Hötorget för att se SFs babyBossens 15.00 bio. Strosade längs Drottninggatan i en fem-årings takt. Det blev en fruktansvärd och väldigt traumatisk upplevelse".

"Vi lyckades kasta oss åt sidan och ta skydd på ett cafe. Den skenande lastbilen missade oss med ett par meter. Jag tror att vi fortfarande är i chock. Har svårt att ta in det som hänt. Det känns som en ond dröm. Jag mår illa, hackar tänder, skakar och gråter. Människorna som flög i luften, ljuden av kroppar som träffade marken. Skriken, blodet. Paniken. Tumulten. Motorns skenande. Röken. Söka skydd. Vart gömmer vi oss?

Kommer det smälla en bomb. Blir vi skjutna. Vad händer? Vi fick skydd i en butik. De låste dörrarna. Gömde oss inne på lagret bland lådorna. Folk sprang utanför. Skrek. Ovissheten",skriver Magdalena på sin blogg.


"Missade oss med någon meter"

Magdalena berättar att hon under attacken lyckades få tag om barnens jackor för att sedan slita dem med sig in på ett café.

"Jag känner en oerhörd tacksamhet för att Charlie och Tristan gick så nära mig där på gågatan., Att jag lyckades få tag i deras jackor och slita dem åt sidan ”Vi pratar om tiondels sekunder” kanske två meter, en meter? Jag tackar Gud för att vi var nära ingången till caféet. Tackar Gud för att vi lever. Jag vill leva lite till. Mina barn ska leva länge", skriver hon.

Det här vet vi om terrordådet i Stockholm:

Läs mer om attacken i Stockholm:
10 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm
Lastbil har kört in i folkmassa i centrala Stockholm – tre döda
Uppgifter från Spendrups: Lastbilen blev kapad
Stefan Löfven: Sverige har blivit attackerat
Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

/
/
/
/
/
/