Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Joakim Lundell om lastbilsattacken: "Såg ut som en zombieapokalyps"

Nöje | 08/04/2017 16:11

Det var under fredagseftermiddagen som den fruktansvärda terrorattacken ägde rum i centrala Stockholm då en lastbil körde rakt in i en folkmassa.

Hela världen befinner sig för tillfället i chock efter att minst fyra personer har dött och 15 personer skadats i fredagens misstänkta terrordåd då en lastbil löpte amok på Drottninggatan i Stockholm för att sedan krascha in i Åhlénshuset.

Vittnen berättar om någonting som liknat en krigszon med döda kroppar, blod och människor som under attacken panikartat sökt skydd när lastbilen kom rusande.

En av de som befann sig en bit bort från olycksplatsen, var Joakim Lundell.


"Såg ut som en zombieapokalyps"

Joakim Lundell är bosatt med frun Jonna i Norrköping men spenderade ett par dagar i Stockholm för jobb och möten. Under fredagseftermiddagen var han och provade kläder på en butik en bit bort från Drottninggatan då han plötsligt fick ett sms från en kompis.

– Jag fick sms om vad som hänt. Sekunden senare var det dammigt i luften, folk överallt och massor av polisbilar som for fram. Det såg ut som en zombie apokalyps.


– Jag försökte ringa Jonna men fick inte tag på henne. Tillslut svarade hon och berättade att hon var fast borta på söder. Sen satte vi oss i bilen och körde ut från Stockholm så fort det gick.

"Fokus ska vara på de som föll offer och deras familjer"

Joakim säger att han blir glad av hur mycket kärlek som visas bland människor i svåra tider, men att han även blir nedstämd när han ser hur diskussionerna går på olika sociala medier.

– Folk riktar sig ju direkt på gärningsmännens ursprung vilket jag tycker är sjukt onödigt. Sjuka människor finns överallt.

– Jag lider så oerhört med familjerna till de som föll offer, avslutar han.

Det här vet vi om terrordådet i Stockholm:

Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare