Mikael Persbrandts starka ord efter lastbilsattacken

- 08/04/2017, 17:34 -

Det var under fredagseftermiddagen som den fruktansvärda terrorattacken ägde rum i centrala Stockholm då en lastbil körde rakt in i en folkmassa.

Hela världen befinner sig för tillfället i chock efter att minst fyra personer har dött och 15 personer skadats i fredagens misstänkta terrordåd då en lastbil löpte amok på Drottninggatan i Stockholm för att sedan kraschade in i Åhlénshuset.

Vittnen berättar om någonting som liknat en krigszon med döda kroppar, blod och människor som under attacken panikartat sökt skydd när lastbilen kom rusande.Runt 20-tiden under fredagskvällen kom uppgifter om att en 39-årig man, misstänkt för inblandning i dådet, gripits i Märsta. Han ska ha stämt överens med signalementet på den person som polisen efterlyste under fredagen. Ytterligare en man greps sedan i Hjulsta enligt uppgifter, detta har dock inte bekräftats av polis.

Sprider kärlek på sociala medier

Överallt på sociala medier sprider nu svenskarna kärlek över Stockholms stad. Vanligt folk, politiker och kändisar skriver peppande och stöttande ord för att visa att kärleken i grund och botten alltid kommer att vinna över hatet.

En av de kändisar som valt att visa sitt stöd är skådespelaren Mikael Persbrandt.

Starkt!

Det här vet vi om terrordådet i Stockholm:

Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken