Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tova Sophia föddes som man – nu tävlar hon i Sveriges modigaste

Nöje | 26/04/2017 08:45

Tova Sophia föddes som Per. Men hon har förnekat det namnet mer än halva sitt liv.

Tova Sophia är en av deltagarna i programmet Sveriges modigaste som sänds på TV3, där får deltagarna väldigt extrema utmaningar som de flesta inte skulle klara av.

Men för Tova Sophia är dessa utmaningar ingenting, hon berättar för QX att komma ut med att hon var en kvinna är det modigaste hon gjort.

Tova Sophia föddes i Sydkorea och var två och en halv månad när hon kom till Sverige. Då fick hon namnet Per. Men Tova Sophia har inte identifierat sig med Per på mycket länge.

– Jag ser mig inte som en Per…jag har förnekat namnet halva mitt liv. Idag vill jag inte förneka längre. Det var fel för mig, men det kommer ändå alltid vara en del av mig, säger hon till QX.

När hon insåg att hon ville lämna Per bakom sig bröt hon kontakten med många av sina vänner från hemstaden och när hon flyttade till Stockholm ljög hon om var hon kom ifrån för att ingen skulle kunna spåra hennes ursprung.

När hon var 18 år var könskorrigeringen helt klar.

Tova Sophia har knappt berättat hela sanningen för någon om sig själv. Hon har haft samboförhållanden med killar som inte vetat och då har hon fejkat mens, att hon tog p-piller och till och med fejkat en graviditet och en abort för att känna sig som en vanlig tjej.

Nu undrar hon hur killar som "hängt efter" henne ska reagera när de vet sanningen.

– Men fan, jag är ju samma tjej som jag varit hela tiden. Det ska inte göra någon skillnad, säger hon till QX.

I klippet ovan kan du se Tova Sophias presentation i Sveriges modigaste, programmet sänds måndagar 21:00 på TV3 och Viafree.