Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samir Badran har drabbats av obotlig sjukdom

- 11/05/2017, 11:05 -

För första gången väljer nu Samir Badran att berätta om den obotliga sjukdomen som han drabbades av när han var 16 år.

Samir Badran slog igenom med buller och bång år 2013 då han klev in i Paradise Hotel. Efter sin medverkan var Samir ett namn på hela Sveriges läppar och samarbeten och jobberbjudanden fullkomligt haglade över profilen. Han var nyligen aktuell i Let's Dance där han tog sig långt men åkte ut för ett par veckor sedan.

Samir har i många sammanhang pratat om sin barndom och att han var mobbad som liten. Han har inte haft något problem med att prata om den mörka tiden, men det finns en sak han hållit hemlig. Tills nu.


Drabbades av obotlig sjukdom

I en intervju med Hänt berättar nu Samir om den obotliga sjukdomen han drabbades av när han var 16 år. Samir hade suttit uppe två dygn i sträck och spelat tv-spel när det plötsligt small till i huvudet och han såg stjärnor. Efter ytterligare två veckor hade synen försämrats ännu mer.

– Då hade min syn förvärrats, det var inte bara stjärnor längre, utan jag såg ”efterbilder”, där saker liksom dröjde kvar i mitt synfält, berättar han för Hänt.


Har förvärrats

I dag är Samir Badrans syn nästan helt borta. Han har under en lång tid hoppats på att synen ska förbättrats, men det har dessvärre gått åt andra hållet och blivit sämre.

– Jag ser nästan ingenting längre och jag ser ingenting alls i mörker. Det brusar framför ögonen, färger blandar sig, det blixtrar i synfältet. Jag har fått overklighetskänslor, det känns som att jag ständigt är i en dröm, berättar han.


Här är en bild som enligt Samir beskriver på ett ungefär hur han ser

Samir har än i dag inte fått någon diagnos, men efter många års research misstänker han att sjukdomen han drabbats av är "visual snow". Fenomenet är fortfarande relativt okänt vilket gör att det ännu inte finns så mycket hjälp att få.

– Det finns inget botemedel och jag kan inte få någon riktig diagnos, eftersom ingen läkare vet vad det är, berättar Samir.

Läs hela intervjun om Samirs sjukdom här.