Två bilder på Gunilla Persson
Visste du att Gunilla Persson jobbat som reseledare och modell? - Foto: TT

Gunilla Persson – här är fem saker du måste veta om henne

Visste du att Gunilla varit modell och på vilket annorlunda sätt hennes karriär började? Här är fem saker som du garanterat måste ha koll på vad gäller den färgstarka personen Gunilla Persson.


Gunilla Persson är mest känd i Sverige för sin medverkan i realityserien Svenska Hollywoodfruar. Men hon blev faktiskt känd genom något helt annat, nämligen som modell.

Föddes i Norrköping

Men Gunillas historia började i den östgötska staden Norrköping. Hon föddes den 31 december 1958 och heter Sonja i mellannamn. Men hon växte inte upp i Norrköping, utan den större delen av Gunillas unga år spenderades i Högsjö i Vingåkers kommun i Södermanland. Gunillas pappa hette Nils Erik Persson och gick bort 1998. Gunillas mamma Iris har vi flera gånger sett i programmet Svenska Hollywoodfruar. 

Jobbade som reseledare

Ett av Gunillas tidiga jobb var som reseledare år 1979. Då var hon  i Israel och firade faktiskt jul i Betlehem. Men tyvärr blev det en besvikelse för den troende Gunilla Persson. 

– Jag trodde att det skulle vara fantastiskt eftersom det är Jesu födelsestad. Men det var bland det värsta jag varit med om. Det var sån cirkus, bara kommers. Allt handlade enbart om pengar, sa Gunilla till Aftonbladet 2016. 

Men hon verkar ha varit riktigt duktig på sitt jobb då hon berättar för Aftonbladet att hon på den tiden kunde peka ut varenda kyrka som Jesus hade verkat i. 

Andra jobb som Gunilla haft är som journalist. Hon har gått journalistutbildning och fick efter det göra kändisporträtt för Sveriges radio. Hon har också varit sångare i Japan. 

Modellkarriären

Hur hon blev modell är en ganska annorlunda historia, och det var inte från början frivilligt. Det var faktiskt Gunillas dåvarande pojkvän som i hemlighet skickade in bilder på henne till en modelltävling som Damernas Värld anordnade år 1983. Trots att Gunilla Persson inte vann tävlingen fick "modellmamman" Eileen Ford upp ögonen för henne och Gunilla såg sin chans att fly Sverige och flytta till USA, det skriver Året runt. Väl där jobbade hon för Ford Models och Elite Model Management.

TV3 och Youtubekanal

På senare år har Gunilla Persson blivit en riktig tittar favorit i TV3-programmet Svenska Hollywoodfruar. Gunilla har också testat lyckan på sociala medier och startade 2016 en Youtubekanal. Allra senast är hon aktuell i Biggest Loser VIP 2018. 

Gunilla Persson medverkar i Biggest Loser VIP 2018. Bildkälla: Pär Bäckstrand/TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt henne i Hollywoodfruarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.