Söndag 5 Dec
Stockholm

Vetenskapligt bevisat: Här är världens sexigaste män

Grattis George! Nu är du verkligen snyggast i världen!
1 av 3
Grattis George! Nu är du verkligen snyggast i världen!. Foto: Wikimedia
Bradley Cooper hamnade också högt på listan.
2 av 3
Bradley Cooper hamnade också högt på listan. Foto: Wikimedia
Liksom hunken Brad Pitt.
3 av 3
Liksom hunken Brad Pitt. Foto: Wikimedia

Läkaren använde en uråldrig grekisk modell för att kalkulera kändisarnas sex-appeal. Det visade sig att Clooney är snyggast, rent matematiskt.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som så många anat... Silverrävarnas silverräv George Clooney är den absolut sexigaste mannen i världen. Nu är det inte bara alla som tycker det, utan även forskning kan bekräfta den saken.

Det är plastikkirurgen Dr Julian De Silva som mätt kändisarnas snygghet med hjälp av den uråldriga räknemetoden gyllene snittet. Måttet kommer uppfanns ursprungligen redan under antikens Grekland, men började under renässansen att användas som ett mått för skönhetsideal.

Genom att kombinera det gamla måttet med ny teknik för ansiktsmått kunde De Silva fastställa att 56-årige Clooneys ansikte till 91,86 procent stämde överens med det gyllene snittet, och därför blev den "snyggaste" kändisen i världen överlag.

Samtidigt visade testerna att Ryan Gosling hade den perfekta näsan, Harry Styles de vackraste ögonen – samt haka, och att David Beckham hade de mest perfekt skulpterade ansiktet.

I tävlingen där alla ansiktsdelar mättes sammantaget, det vill säga ögon, näsa, läppar, haka, käke och ansiktsform var resultatet något annorlunda.

Bradley Cooper kom på andra plats med ett värde på 91,8 procent och Brad Pitt blev trea med 90,51 procent. På fjärde plats hamnade Harry Styles med 89,63 procent, samtidigt som David Beckham slutade femma med 88,96 procent på gyllene snitt-skalan.

– George Clooney har hyllats som världens vackraste man i årtionden – och det är jättebra att hans status numer bevisats av vetenskap, säger De Silva, som driver ett plastikkirurgicenter i London, till Daily Mail.

Giphy

Förra året publicerade De Silva även en mätning av de snyggaste Hollywood-kvinnorna. Men redan då fick metoden för att mäta skönhet möta kritik.

Matimatikern John Allen Paulos vid Temples universitet sa då att metoden inte säger mycket om skönhet.

– Det finns inga bevis för dessa påståenden. Och när det finns bevis är de bara beskrivande, sa han till Business Insider i förra året.

Oavsett vad så verkar i alla fall mätningarna vara hyfsat sanningsenliga. För visst stämmer det att George Clooney, Brad Pitt och Bradley Cooper är riktiga hunkar.

Se mer: "Världens snyggaste brottsling" Jeremy Meeks slängs ut ur England

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är George Clooney världens sexigaste?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela