Nya hälsotrenden: smoothie med moderkaka och bär

Det här är trenden som ger din kropp allt den behöver: smoothie av din egna moderkaka, mixat med bär och mandelmjölk.


Den hälsotrend som började växa fram i början av året i USA har nu blivit ännu större och många mammor har hakat på den. Vilken trend undrar ni? Att dricka eller äta sin egna moderkaka efter förlossningen.

Moderkakan består av mycket viktiga näringsämnen och hormoner från dig själv, och genom att äta den blir det till dig själv. 

I kvällens avsnitt av Världens tuffaste jobb med Carina Berg träffar hon just en moderkaks-kock som tillagar moderkakorna och levererar det till mödrarna.  

Carina Berg får prova att både tillaga den till smoothie och i pillerform, samtidigt som hon får veta alla fördelar med att äta den. 

Skulle du göra det?

Se mer i klippet om nya trenden.

Världens tuffaste jobb med Carina Berg visas måndagar klockan 21.00 på Kanal 5.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna äta din moderkaka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

1 timme sedan
Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

2 timmar sedan
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".

Augustgalan flyttar till Dramaten

3 timmar sedan
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.