Stockholm

Paradise hotel-deltagaren Johanna Nikkinen om sin hälsa

Det var i en känslomässig youtube-video som Johanna gick ut och berättade om hur hon egentligen mår.
1 av 2
Det var i en känslomässig youtube-video som Johanna gick ut och berättade om hur hon egentligen mår. Foto: Instagram/snapchat
Johanna Nikkinen
2 av 2
Johanna Nikkinen. Foto: Bildkälla: Youtube

Johanna Nikkinen berättar i sin senaste youtube-video om den svåra tiden med sjukdom.


Läs mer

Paradise hotel deltagaren Johanna Nikkinen har startat en youtube-kanal där hon bland annat svarar på frågor om hur det var inne i huset. Men senaste videon var faktiskt riktigt känslosam. 

Det är nämligen så att Johanna har haft problem med sin hälsa under lång tid. Först var hon orolig för att hon hade bröstcancer eftersom att hon påvisade flera symptom. Men nu vill läkaren istället röntga hennes huvud. 

Läkarna, och hon själv, är orolig för att hon kan ha en godartad tumör i hjärnan. I videon berättar hon att det kan uppfattas som att hon är lite seg men att sanningen är den att ett av symptomen hon har är svårigheter med minnet. 

Andra symptom hon kämpat med är extrem trötthet, depression och huvudvärk. Den 28 oktober ska hon åka in och göra en magnetröntgen på hjärnan. 

Bildkälla: Youtube

Till Nyheter24 berättar Johanna varför hon gjorde videon.

– När de misstänkte att jag hade en hjärntumör så ville jag gå ut med det för att om det skulle visa sig att jag har en tumör vill jag att folk ska veta att jag vetat om det ett tag och att de skulle vara förberedda på det. 

Men också för att videon gör att hon slipper förklara sig om och om igen. 

– Men så kan också tumören vara en anledning till varför jag mår dåligt, kanske inte orkar vissa saker som att träffa vänner eller jobba mycket. Kanske inte, i perioder, orkar visa upp mig så mycket på sociala medier. Jag vill ha en sorts förstående. 

Även om Johanna har sagt i videon att hon fick panik och tycker att det känns jobbigt och läskigt så säger hon att det känns skönt att det här kanske är svaret hon letat efter. 

– Innan har man gått och tänkt att "undra om det kan vara det här eller kanske det där" och inte vetat vad det kan vara. Men nu när de misstänker att det kan vara en tumör och jag ska få röntgen så känns det skönt att jag kanske äntligen får svar på frågan som jag har gått och tänkt på sedan 2013. 

Responsen på videon har varit positiv och flera, flest tjejer, har hört av sig till Johanna och berättat om deras egna erfarenheter. 

– De försöker verkligen lugna mig och det är jätteskönt.

Och att de är glada att hon la upp videon.

– Det var jättemånga som ringde och tackade för att jag pratade så pedagogiskt och lugnt och kunde lugna andra. Och att jag säger att man måste stå för sig själv och vågar man inte säga till läkaren själv så kan man ta med en vän eller sin mamma. 

Johanna planerar att lägga upp mer youtube-klipp om sin hälsa och om det är möjligt även filma på sjukhuset så att följare och nära och kära kan följa med hela vägen och att andra i samma situation kan se hur allt går till.

Se också videon när Kristian gör svåra beslutet i PH

Läs också om vad som får Eric att falla för en kvinna

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Paradise hotel?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.