Det straffet kan fansen få om de trakasserar Joakim Lundell i hans nya hem

Joakim och Jonna Lundell har köpt ett nytt lyxhus. Så nu kommer det vara andra bullar om någon väljer att trakassera youtubeparet.


Det var under gårdagen som Joakim Lundell berättade att han och frun Jonna precis köpt sitt drömhus. Paret är överlyckliga och kommer att flytta in i februari. Huset är 523 kvadratmeter stort, över och undervåning, fyra toaletter, fem duschar, fyra klädkammare, nio sovrum, vardagsrum, matrum, uterum, med mera. 

– Vi kunde inte varit mer nöjda. Så känns det även väldigt bra för hundarnas skull då de äntligen slipper att få stenar på sig eller att bli skrämda dygnet runt, berättade Joakim för Nyheter24

Som de flesta vet så har youtubeparets kändisskap haft en mörk baksida. Joakim och Jonnas liv har kantats av trakasserier  från alla håll och kanter. Paret har inte kunnat känna sig säkra i sitt eget hem, och efter att ha fått sina nya bilar vandaliserade, sina hundar stenade och sitt förhållande tillfälligt raserat så kände de att det fick lov att vara nog. 

Tror du att det kommer lugna sig lite nu?

– Nu är det privat mark, så jag avråder alla som tänkt att åka hit för att terrorisera oss att avstå från det helt. Vi kommer att vara stenhårda nu, säger Joakim. 

Men vad händer egentligen rent juridiskt om några galna fans skulle välja att hoppa över och ta sig in till Jocke och Jonnas gård? Jo, de åker dit för hemfridsbrott. 

Straffet för hemfridsbrott är böter. Men är brottet grovt, händer upprepade gånger eller innefattar en del vandalisering – då kan straffet landa på fängelse i upp till två år. 

Läs mer:

Joakim och Jonna har köpt nytt lyxhus – här kan du se alla bilder exklusivt

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.