Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linn Ahlborg efter rasistskandalen: "Finns ingen ursäkt"

- 21/11/2017, 14:30 -

Linn Ahlborg svarar på frågan om vad hon ångrar mest i livet – och Linn berättar nu om ångesten och skammen efter rasistskandalen.

Det var i december förra året som Linn Ahlborg, 18, och en kompis gjorde chokladbollar. På Linns privata Instagramkonto la hon ut en video från bakstunden – och i klippet hörs Linn använda sig av n-ordet.

Kort efter att klippet spreds så tog Linn en timeout från sina sociala medier och hon gick även ut med en offentlig ursäkt.

I helgen la Linn ut en Q & A på sin Youtubekanal, och där får hon frågan vad hon ångrar. Och den rasistskandalen är något som Linn önskar ha ogjort.

Linn Ahlborg ångrar att hon använde n-ordet.

Linn Ahlborg ångrar att hon använde n-ordet.

– Jag vill typ verkligen inte ta upp det här men samtidigt så känner jag att jag ska göra det för jag måste klargöra det här en gång för alla. Jag är INTE rasist, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Jag sa bort mig nåt grovt och det är det enda jag ångrar. Jag ångrar inte mycket men det ångrar jag för det finns absolut ingen ursäkt, säger Linn. 

Hon berättar att hon förstår att folk tog illa upp och att hon inte visste att n-ordet har en så negativ laddning.

– Av någon dum jävla anledning så slank det ur mig den där gången vilket jag skäms fruktansvärt mycket för. Det är inte kul att fortfarande ha folk efter sig som tror att man är rasist. Det är inte kul att ha det ryktet, säger Linn.

Linn säger att hon förstår att folk tycker illa om henne för det hon sa men att det inte ger någon rätten att stämpla henne som rasist.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.