Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linn Ahlborg gjorde chokladbollar och använde n-ordet

Youtubestjärnan Linn Ahlborg använde sig av n-ordet när hon gjorde chokladbollar. Nu ber hon om ursäkt.

Linn Ahlborg gjorde chokladbollar och använde n-ordet.

Linn Ahlborg gjorde chokladbollar och använde n-ordet.

Nu ber hon om ursäkt.

Nu ber hon om ursäkt.

Det var för några dagar sedan som ett klipp började spridas där Youtubestjärnan Linn Ahlborg, 17, säger n-ordet. Det var på Linns privata Instagramkonto som videon lagts ut, och den visade hur Linn och en kompis gjorde chokladbollar.

Kort efter att klippet börjat spridas tog Linn en timeout från sina sociala medier, och nu går hon ut med en offentlig ursäkt på sin Youtube-kanal.

– Det var absolut aldrig min mening att såra någon. Det var skitdumt, jag tänkte mig inte för. Jag erkänner att jag är skitopåläst och dum i huvudet. Jag visste inte att det här ordet var så negativt laddat att det kunde såra någon genom att jag sa det till en chokladboll, säger Linn i klippet.


Linn säger att hon nu har lärt sig en läxa och ber om ursäkt till alla som tog illa vid sig, blev sårade eller kränkta.

– Det var helt fel av mig och kommer inte att upprepas. Jag är absolut inte rasist någonstans, det måste jag förtydliga. Nu har jag ryktet rasist och det vill jag verkligen inte ha. Jag skulle aldrig döma någon efter deras ursprung, hudfärg eller ras. Därför gjorde det så ont i mig när jag fick stämpeln rasist, säger hon vidare.

Se hela klippet här:

En annan Youtubestjärna som använde n-ordet är TheBentish. Läs mer om det här.

Mer:

Nu kommenterar Jockibois bröder sina rasistiska uttalanden