Tisdag 11 Maj
Stockholm

Kenza misstänks ha drabbats av av hypotyreos

Kenza misstänks ha drabbats av hypotyreos.
Kenza misstänks ha drabbats av hypotyreos. Foto:

Bloggerskan Kenza Zouiten känner sig trött, deprimerad och tappar hår. Nu tror läkarna att hon drabbats av sköldkörtelsjukdomen hypotyreos.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Det är i ett öppet och ärligt blogginlägg som toppbloggerskan Kenza Zouiten, 26, nu väljer att berätta om sin svåra tid. Under den senaste tiden har hon nämligen mått väldigt dåligt. Detta har visat sig bland annat genom att hon känt sig extremt nedstämd, trött och tappat hår. 

Hon valde tillslut att gå till läkaren för att ta blodprov, vilket sedan visade att hon hade ett för högt TSH-värde. Detta kan enligt läkaren vara ett tecken på avvikande sköldkörtelfunktion. 

"Mitt TSH-värde ligger på 4,3 och vad jag har förstått så går gränsen vid 4 men helst ska det ligga under 2,5? Hormonerna T4 och T3 ligger dock inom det “normala” så av vad jag har förstått så kan jag ha en mild variant av hypotyreos, skriver Kenza" i sin blogg. 

Hon vädjar även till sina följare om hjälp genom att be dem skriva om sina egna erfarenheter gällande samma symptom. 

"Det bästa med att ha en blogg är när man behöver lite tips och råd, ni är ju så många med egna erfarenheter och det är så skönt att få höra era historier".

"Nu känner jag verkligen att det är dags en gång för alla att ta tag i varför jag mår som jag mår. Eventuell hypotyreos, kanske endometrios, mage som svullnar upp och gör ont efter att ha ätit minsta lilla. Bajsproblem (bokstavligen). Alltså håller min kropp på att lägga av eller? Orkar inte må såhär längre", avslutar hon. 

Vi hoppas Kenza får den hjälp hon behöver så hon snart kan må bra igen. 

Läs mer: 

Jonna Lundell hyllas av sina fans efter ärliga inlägget om sin vikt

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela