Nu pekas Ulf Malmros ut som våldtäktsman. Han anmäler nu kvinnan för förtal.
Nu pekas Ulf Malmros ut som våldtäktsman. Han anmäler nu kvinnan för förtal.

Ulf Malmros pekas ut som våldtäktsman: "Har aldrig hänt"

En av Sveriges mest kända regissörer anklagas nu för våldtäkt. Han tänker nu anmäla kvinnan för förtal.


Det är i kölvattnet av #metoo som ännu ett känt ansikte pekas ut som sexförbrytare. Nämligen en känd regissör. 

En kvinna har i flera Facebook-grupper skrivit att en hyllad ”tv och filmregissör” ska ha våldtagit henne för omkring 25 år sedan. 

”Han ligger tungt på mig och trycker in sin kuk samtidigt som han håller strypgrepp om min hals,” står det bland annat i inlägget som nått ut till hundratusentals användare. 

Regissören kvinnan pratar om är Ulf Malmros, känd för bland annat ”Smala Sussie”, och ”Bröllopsfotografen”. I en intervju med Aftonbladet har Ulf nu valt att bemöta anklagelserna. 

– Jag är utpekad i hennes inlägg, även om hon inte skriver ut mitt namn så ger hon ”ledtrådar”, bland annat en titel på en av mina filmer, som pekar ut mig. Alla i branschen vet att det är mig hon syftar på. Jag har fört dagbok hela mitt vuxna liv, och jag minns den aktuella kvällen. Det stämmer att vi sågs, och hade sex, men det hon beskriver är inte verkligheten. Jag vet exakt hur det gick till, säger han. 

Malmros berättar även att han och hans advokat kommer att försöka sig på ett allmänt åtal mot kvinnan.

Aftonbladet har varit i kontakt med kvinnan som skrivit inläggen.

Men hon valde att inte ge någon kommentar. 

– Jag har inga som helst kommentarer, säger hon.

– Men jag tycker det är intressant att du som manlig reporter ringer mig och berättar vad jag skrivit i hemliga grupper, i övrigt har jag inget att säga, avslutade hon. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...