Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Malmros pekas ut som våldtäktsman: "Har aldrig hänt"

Nu pekas Ulf Malmros ut som våldtäktsman. Han anmäler nu kvinnan för förtal.
1 av 1

Nu pekas Ulf Malmros ut som våldtäktsman. Han anmäler nu kvinnan för förtal.

Nöje | 06/12/2017 16:50

En av Sveriges mest kända regissörer anklagas nu för våldtäkt. Han tänker nu anmäla kvinnan för förtal.

Det är i kölvattnet av #metoo som ännu ett känt ansikte pekas ut som sexförbrytare. Nämligen en känd regissör. 

En kvinna har i flera Facebook-grupper skrivit att en hyllad ”tv och filmregissör” ska ha våldtagit henne för omkring 25 år sedan. 

”Han ligger tungt på mig och trycker in sin kuk samtidigt som han håller strypgrepp om min hals,” står det bland annat i inlägget som nått ut till hundratusentals användare. 

Regissören kvinnan pratar om är Ulf Malmros, känd för bland annat ”Smala Sussie”, och ”Bröllopsfotografen”. I en intervju med Aftonbladet har Ulf nu valt att bemöta anklagelserna. 

Ulf Malmros har fått en guldbagge

– Jag är utpekad i hennes inlägg, även om hon inte skriver ut mitt namn så ger hon ”ledtrådar”, bland annat en titel på en av mina filmer, som pekar ut mig. Alla i branschen vet att det är mig hon syftar på. Jag har fört dagbok hela mitt vuxna liv, och jag minns den aktuella kvällen. Det stämmer att vi sågs, och hade sex, men det hon beskriver är inte verkligheten. Jag vet exakt hur det gick till, säger han. 

Malmros berättar även att han och hans advokat kommer att försöka sig på ett allmänt åtal mot kvinnan.

Aftonbladet har varit i kontakt med kvinnan som skrivit inläggen.

Men hon valde att inte ge någon kommentar. 

– Jag har inga som helst kommentarer, säger hon.

– Men jag tycker det är intressant att du som manlig reporter ringer mig och berättar vad jag skrivit i hemliga grupper, i övrigt har jag inget att säga, avslutade hon.