Lördag 8 Maj
Stockholm

Eric Saade om sin stora rädsla: "Rädd att det ska hända igen"

Eric Saade Melodifestivalen Så mycket bättre
Eric Saade pratade ut om sina största rädslor i "Malou efter tio". Foto: TT (Montage Nyheter24)

Eric Saade berättade öppet om sin panikångest och att vara ett skilsmässobarn när han intervjuades av Malou von Sivers i "Malou efter tio".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Eric Saade är superaktuell i och med den senaste säsongen av "Så mycket bättre". Där har han varit ärlig om sin bakgrund och rädslan för att öppna upp sig om sitt "sanna jag". Bland annat pratade han om hur det var att befinna sig mitt i sina föräldrars skilsmässa under uppväxten.

Saade är en av årets deltagare i "Så mycket bättre". Bildkälla: TT

I fredagens "Malou efter tio" berättade den populära sångaren bland annat om ångesten som bubblat under kändisskapets skarpa ljus.

Inför varje artists dag i "Så mycket bättre" så var Eric inte nervös för tolkningarna – han var nervös för att dela med sig av det mest privata.

– Jag tror alla skilsmässobarn har någon slags rädsla för att det ska hända igen och att man safear och stänger av när allt är kaos. På gott och ont. Man kanske lägger mycket i ryggsäcken istället föra att ta tag i det.

Saade medger att han inte velat prata om det tidigare, mest för att han ville ge skenet av att allt var "skitbra" för att lyckas med sin musikkarriär. 

Fortsättningsvis pratade han om sin panikångest som började när han var 17 och pendlade mellan skolan i Helsingborg och musikjobb i Stockholm. Han var nära att ringa ambulans.

– Jag blev jätterädd. Jag var 17 och ringde min moster och frågade om jag skulle ringa ambulans. Jag var så rädd. Hyperventilerade och trodde först att det var något hjärtat. När man inte vet vad det är så blir man inte lugn. 

När han fick veta vad det berodde på infann sig ett visst lugn, men Saade medger att han fortfarande drabbas av panikångestattacker.

– När du kommer på varför du har panikångest har du inte det längre. Just nu har det varit bra länge, men jag är van att någon gång om året kommer det och går.

Efter en ärlig pratstund med Malou von Sivers framförde han sin hyllade svenska version av Sabina Ddumbas "Want" som nu heter "Vill". 

Malou von Sivers intervjuar Eric Saade. Bildkälla: Faksimil från TV4

Saade slog igenom som väldigt ung i pojkbandet What's Up och senare vann han Melodifestivalen 2011 med bidraget "Popular".

Läs också om piken som Nicole Falciani gav pojkvännen Saade på Instagram.

TV: Nicole Falciani om första dejten med Saade: "Jag tyckte han var töntig"

Kollar du på Så mycket bättre?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela