Måndag 21 Jun
Stockholm

Så mycket tjänar Sveriges hetaste hiphopstjärnor

Ison & Fille, Linda Pira och Yung Lean.
1 av 4
Ison & Fille, Linda Pira och Yung Lean. Foto: Christine Olsson/TT Bild, Instagram. Bilden är ett montage.
Ison & Fille.
2 av 4
Ison & Fille. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Yung Lean.
3 av 4
Yung Lean. Foto:
Erik Lundin.
4 av 4
Erik Lundin. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Många svenska hiphopstjärnor har kunnat tjäna rejält med pengar på sin musik – men allra bäst har det gått för duon Ison & Fille. Se hur mycket de svenska hiphopstjärnorna har tjänat.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linda Pira, Silvana Imam, Ison & Fille och Yung Lean är några av Sveriges största hiphopstjärnor. Många svenska artister har kunnat tjäna rejält med pengar på sin musik – men allra bäst har det gått för duon Ison & Fille.

Yung Lean tjänade en slant under år 2016. Bildkälla: Instagram.

År 2015 deltog de i TV4:s långkörare "Så mycket bättre" – och år 2016 tjänade de rejält med pengar. Ja, både Felipe Leiva Wenger (Fille) och Carson-Ison McKinley Glasgow (Ison) blev miljonärer.

Miljonregn över Ison & Fille. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Både Ison och Fille har haft tuffa uppväxter, där Ison var hemlös under en period. 

Fille i sin tur hade flytt med sin familj från diktatorn Pinochets Chile. I en intervju med Aftonbladet berättade Fille om vikten av att inte tappa fokus trots framgången.

– Själva känslan i att sikta uppåt och känna att man kommer från underläge är nog svår att radera i en person. Jag vet att jag har helt andra förutsättningar i dag, men känslan finns kvar. Och man vet att människor går igenom samma och värre saker i Sverige i dag, sa Fille till Aftonbladet

Förutom Ison & Fille har vi med hjälp av Skatteverkets* uppgifter tagit reda på vad rappare som Frej Larsson, Mwuana och Cherrie tjänade under år 2016. 

Se mer i klippet ovan! 

*Alla uppgifter kommer från Skatteverket och är hur mycket pengar artisterna tjänade under år 2016. I december 2018 kan du läsa om hur mycket din favoritartist tjänade under år 2017.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Lyssnar du på hiphop?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela