7 saker du känner igen om du firar jul utan din älskling

"All I want for Christmas is you" kunde aldrig varit mer sant. Du önskar att du fick fira jul med din älskling men det går inte och det gör dig såklart lite ledsen. Här är sju saker du idag känner igen.


Julen blev inte riktigt som du velat i år och du och din älskling firar jul på separata håll. Det här känner du igen idag:

1. Smyg-messandet

Du sitter under julmiddagen och låtsas lyssna på hur många deciliter socker din mormor brukar ha i sockerkakan hon gör till kyrkfikat. Men i själva verket sitter du med mobilen under bordet och messar med din älskling. Ibland tittar du upp och nickar, säger "ja men precis" och "berätta mer".

2. Kärleksfilmerna

Alla kärleksfilmer som går på TV under julhelgen påminner dig om din käresta. Du blir nostalgisk och tänker på hur ni träffades, hur året varit och hur mycket ni gått igenom tillsammans (oavsett om ni varit tillsammans i två veckor eller 10 år).

Många vet hur det är att hänga utan sin älskling på julafton.

3. Hemvändarfesten för de som kommer från en småstad

Det finns ingenting som kan få dig att uppskatta din älskling mer än människorna du träffar under hemvändarfesten. Att träffa Fredrik, Marcus och Alexander som du dejtade under gymnasiet och som fortfarande tror att det "finns någonting kvar mellan er" ger samma känsla som när du står i dina gamla kläder och undra hur fan du tänkte när du köpte dem. 

Då blir man glad när man tänker på Chanel-väskan man har 

4. Fyllesamtalen/smsen

Under utekvällen glider det även iväg cirka 18 000 sms till din partner som har en lugnare kväll än vad du har, men som ändå svarar sött tillbaka. Trots att du är redlös och dina sms make no sense what so ever. 

5. Att sova ensam

Trots att det kan vara skönt att sova ensam så suger det fan att sova utan din babe. Du vaknar upp och känner dig lika ensam som Frodo när han skulle bära ringen till Mordor innan Sam agerade bror och hänkade på. 

6. Stalkandet

Kan man stalka sin egen flickvän/pojkvän? För ja, isåfall är det exakt det man gör under julhelgen. Så fort du ser att din babe lagt upp en Insta/Snapchat-story kollar du den på direkten, kommenterar, skickar hjärtan och gör dig sedd. 

7. När man ses igen

Efter att under en veckas tid umgåtts med släkt, vänner, Maggan på ICA, alla dagis, högstadie och gymnasiekompisar så får du äntligen träffa din älskling och du känner dig – på riktigt – nykär. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Firar du jul utan din älskling?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.