Bloggerskan Alexandra Kissie Nilsson
Alexandra Kissie Nilsson. - Foto: STELLA PICTURES / Robert Eklund

Kissies pappa skämtade om #metoo: "Körde hem honom direkt"

Alexandra "Kissie" Nilsson hade bjudit hem sin pappa på middag – men kvällen fick ett abrupt slut. Anledningen är att Kissies pappa skämtade om #metoo – något som bloggerskan brinner för.


Det var i början av december som Alexandra "Kissie" Nilsson, 26, i samband med #metoo-rörelsen valde att berätta om hur hon hade drogats och våldtagits av en nattklubbschef.

Året var 2010 och Alexandra var då 18 år gammal. På en nattklubb skulle hon spela in en musikvideo med artisten Sean Banan.

Kissie i Sean Banans video år 2010. Bildkälla: Youtube.

Efter inspelningen så drogades hon av nattklubbschefen. Hon drack ur en spritflaska som mannen hade spetsat med någon form av substans.

Sedan blev det suddigt.

– Vissa stunder i mitt liv kommer jag aldrig att glömma, det har varit fruktansvärt orättvist, berättade Alexandra och fortsatte:

– Jag minns att han tvingade mig att utföra oralsex på honom. När jag tänker på det här så vill jag spy. Jag kommer ihåg att han kallade mig för vidriga ord medan. Att jag var en slampa, berättade Alexandra då.

"Klarar inte av att lyssna på sånt"

Nu berättar Alexandra om hur hon under onsdagskvällen hade bjudit över sin pappa på middag, och hennes pappa hade då skämtat om #metoo. 

Det fick henne att se rött, och i sin blogg skriver hon hur hon trött och arg hon är på "gubbarna". 

"Jag känner mig direkt som en “liten arg feminist” som man ska vifta bort. Jag blev så arg så jag körde hem min pappa direkt. Jag klarar inte av att lyssna på sånt, speciellt inte när det kommer från sin egna familj", skriver hon i sin blogg.

Hon berättar att hon älskar hela sin familj men att hon inte tänker tåla den typen av beteende.

"Inte från min pappa, från någon vän eller en främling på nätet. Jag är väldigt tydlig med vad jag tycker och jag tänker inte vika ner mig bara för det blir mindre behagligt. Jag har fräst ifrån på vänner som inte tar ämnet seriöst", skriver hon vidare. 

Alexandra "Kissie" Nilsson har tröttnat på gubbars skämt om #metoo. Bildkälla: Stella Pictures.

Hyllas av läsarna

Hon har även tröttnat på folk som säger att de inte är feminister – att säga att man inte är feminist är korkat, menar hon. 

"Snälla äldre, kränkta medelålders män (inte för ni läser min blogg). Tänk längre än vad näsan räcker och tänk på era mammor, systrar och döttrar som blir utsatta för skiten. För det är inte många kvinnor som klarat sig undan ert beteende", avslutar hon sitt blogginlägg.

Nu hyllas hon av sina läsare, och peppas med fina kommentarer:

"Känner verkligen precis likadant! Väldigt bra sagt och tack för att du alltid står upp för oss och vågar ta kampen. Du är en riktig förebild!"

"Tillsammans tar vi kampen dagligen, vi står bakom dig! Bra gjort men svårt att framföra till sin egna pappa. Keep going sister!"

"Kan inte annat än att hålla med dig! Sjukt bra skrivet. Du är verkligen stark som står på dig, glöm inte de!"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.