Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexander Bard försvarar "Talang"-kollegan Bianca Ingrosso

- 05/01/2018, 11:27 -

Bianca Ingrosso berättade nyligen om varför hon inte är feminist – och möttes av kritik från medieprofilen Cissi Wallin. Nu försvarar Alexander Bard sin "Talang"-kollega Bianca.

Det var tidigare i veckan som Bianca Ingrosso, 23, avslöjade var hon står när det gäller feminism. 

I podcasten "Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B" som Bianca driver med bästa kompisen Alice Stenlöf, 21, så kom ämnet feminism upp.

En lyssnare undrade om de var feminister – och Bianca tycker att "folk börjar gå på tok över gränsen".

– Män har inte ens talan längre. Så fort män öppnar käften så ba "AAAAH!". Nej men alltså, bara chill, svarade Bianca och fortsatte:

– Ibland tycker jag bara att kvinnor går liiiite över styr. Inte alls så att en kvinna inte ska få tala eller så, men ibland blir det ett hat som är så jävla osexigt och omoget, sa hon.

Bianca berättade vidare att hon kanske tycker som hon gör eftersom hennes erfarenhet av män genom livet varit positiv.

– Jag är uppvuxen med bra män. Det är bröder, morbröder, farbröder, och alla tänker att en kvinna är en gud. Det är därför jag tänker att män är inte så farliga, avslutade Bianca. 

Bianca Ingrosso.
Bianca Ingrosso förklarade varför hon inte är feminist. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

En som har reagerat på Biancas åsikter är medieprofilen Cissi Wallin, 32. På sin Instagram ifrågasätter Cissi starkt Biancas uttalande om feminism.

"Hade min pappa hotat och misshandlat min mamma (inför barnen dessutom) hade iallafall jag definitivt kallat mig feminist. Och inte hyllat männen i min familj á la "de behandlar kvinnan som en Gud". Jag är så trött", skriver Cissi.

Det var under mitten av 2000-talet som Biancas pappa Emilio Ingrosso stod åtalad för både misshandel och hot mot Biancas mamma Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig den 26 maj 2993.
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig den 26 maj 2993. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild.

"Herregud googla feminism i 10 minuter. Då inser man nämligen att det inte är "feminismen som gått för långt" utan mäns hat, hot och våld mot flickor och kvinnor", skriver Cissi vidare.

Cissi Wallin.
Cissi Wallin går nu till attack mot Bianca Ingrosso. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

En som inte håller med är Biancas kollega i "Talang"-juryn, nämligen Alexander Bard, 56. På sin Twitter går han till attack mot Cissi, och försvarar Bianca.

"Efter att supernarcissisten Cissi Wallin har attackerat den manliga delen av mänskligheten så går hon nu hänsynslöst till attack mot sina systrar och skäller som en vild hund. I detta fall min eminenta kollega Bianca Ingrosso i "Talang"-jury. Har kändisavundsjuka någonsin varit mer uppenbart?", skriver Bard på sin Twitter.

Alexander Bard.
Alexander Bard går till hård attack mot Cissi Wallin. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.