Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu vill 14 000 att Alexander Bard sparkas från Talang

- 12/01/2018, 16:10 -

Det är många som velat att Alexander Bard sparkas från Talang-juryn efter hans uttalanden på Twitter. I en intervju med Nyheter24 berättar han om tankarna kring den namninsamlingen som startades för att uppmana TV4 att bojkotta honom.

Det är efter Alexander Bards uttalanden om #metoo som TNKVRT har startat en namninsamling för att få TV4 att bojkotta Alexander Bard och ha någon annan i juryn för "Talang". 

Alexander Bard har bland annat twittrat om kvinnors trovärdighet, om att Zara Larsson hatar män och Cissi Wallin. Här kan du läsa om allt som hänt kring Alexander Bard.

Om namninsamlingen för att få bort Bard från Talang-juryn säger TNKVRT så här:

"Denna namninsamling är en tankeställare för TV4. Vi vill att de ska förstå hur många vi är som inte vill normalisera och legitimera mobbning. Vi vill att TV4 ska ta ställning genom att inte längre ha med Bard i Sveriges bästa sändningstid", skriver TNKVRT som grund för namninsamlingen. 

Över 14 000 personer har skrivit på namninsamlingen och siffran växer. Nyheter24 träffade Alexander Bard på programmets pressträff och om namninsamlingen sa han så här. 

– TV4 väljer mig för att jag är den tuffa killen som säger brutala sanningar på ett brutalt sätt, säger han och fortsätter:

– Mitt Twitter-flöde har inget med min roll i Talang att göra, jag håller isär de sakerna stenhårt.

Han menar att när någon illvilligt och avsiktligt tar tweets och förstorar upp dem utanför sitt sammanhang så kan han inte längre stå för innehållet i tweetsen. 

Hans jurykollega Bianca Ingrosso säger att hon valt att inte lägga så mycket energi på namninsamlingen. 

– Jag vet vad jag står för och jag vet vad jag tycker, sen kan ju inte jag säga åt andra vad de ska känna eller tycka, säger Bianca till Nyheter24. 

Borde Bard få sitta i Talang-juryn?